Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mi az a karma egyszerűen leírva?

Mi az a karma egyszerűen leírva?

Figyelt kérdés
Utánaolvastam, de elég magas szinten írja le a fogalmát. Pár mondatban hogy foglalnátok össze?

2021. ápr. 14. 23:01
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm Nektek!

Sajnos én eddig pont az ellenkezőjét kaptam. Olyan durva pofonokat kaptam az életemben, hogy nem tudom mit vétettem, de ez a sok borzalmas dolog több ember életére is elég lenne... És egy idő után az embernek már nehezére esik jónak lenni...

2021. ápr. 15. 19:39
 12/19 anonim ***** válasza:
#8 A tudata nem emlékszik, de a tudatallattija igen. Nem kapunk minden alkalommal teljesen új személyiséget,a lelkünk ugyanaz marad, de a körülmények, amik közt felnövünk formálhatják a személyiségünket.
2021. ápr. 15. 21:11
 13/19 anonim ***** válasza:
12es. Azt mondom ha kicsit is máskép formálodik az már más ember:)
2021. ápr. 15. 21:45
 14/19 anonim ***** válasza:
Hát ez a világban nagyon nem így néz ki, hogy aki rosszat tesz mások ellen azt kapja vissza, aki jót ő meg azt. Ha ezt jelenti a karma akkor egy jó nagy baromság. Hány olyan ember van aki tönkre vág másokat, lealázza őket mert élvezi, és és krva jó élete van. Vagy azzal szerzett magának pénzt, úgy lett sikeres, hogy másokon áttaposott és köszöni jól van, semmit sem bánt meg. Vagy jópár politikus aki manipulál csal, mások kárára mégse kapja vissza. Persze van aki visszakapja, de az inkább véletlen, nem szükségszerű. Az élet igazságtalan, aki többet tapasztalt már az tudja, hogy nem így működik. Szerintem legalábbis így van.
2021. ápr. 16. 13:23
 15/19 anonim ***** válasza:

14

"Hány olyan ember van aki tönkre vág másokat, lealázza őket mert élvezi, és és krva jó élete van. Vagy azzal szerzett magának pénzt, úgy lett sikeres, hogy másokon áttaposott és köszöni jól van, semmit sem bánt meg."

Persze.Egy darabig...Nézzük mondjuk a bűnözőket.Ott van például Pablo Escobar.A világ leggazdagabb emberei közé tartozott aztán vadásztrófeaként végezte.

[link]

Előbb-utóbb mindenki megkapja ami jár.

2021. ápr. 16. 17:02
 16/19 anonim ***** válasza:
Igen de csak azokat hallod a hírekben akik megbuktak. Szerintem rengeteg olyan ember van, akár drogdíler, politikus, felső vezető aki soha nem bukik le. És sokan vannak akik nem bűnözők csak áttaposnak másokon mégse járnak rosszul. Pablo Escobar sokat akart biztosra vehető volt nem sokáig fog tartani a pályafutása.
2021. ápr. 17. 11:48
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Most csak hogy mondjak például egy ellenpéldát itt van Tasnádi Péter Magyarországon ült börtönben, de ahhoz képest amiket csinált egész életében börtönben kéne rohadnia mégis egy kő gazdag vállalkozó jelenleg is. De a politikában Orbán Viktortól kezdve a legtöbb politikus a saját hasznát nézi lop csal, és a becsületes emberek nyomorognak a fizetésükből ők meg a villájukban ülnek a jakuzziban. Én itt nem látom a karmát.
2021. ápr. 17. 11:53
 18/19 anonim ***** válasza:
#13 Ha valaki megölné egy szerettem, az én szememben nem lenne más a gyilkosa egy másik eletében. Attól még ugyanúgy elvárnám, hogy az ő szerettét is megöljék, lehetőleg én ölhessem meg.
2021. ápr. 17. 19:00
 19/19 A kérdező kommentje:
Köszi a sok hasznos észrevételt és személyes tapasztalatokat. :)
2021. ápr. 18. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!