Miért jó valakinek, hogy úgy éli le az életét hogy halál után semmi sincs?
Tudom, ez egy megosztó téma de akkor se fér a fejembe. Mivel ha meghalsz, és mégsincsen semmi akkor azt úgyse fogod fel, ergo nem csalódsz.
Én személy szerint a karmában hiszek, abban hogy amilyen életet éltél előző életeitben azokhoz mérten születsz le legközelebb. Számomra ez a legelfogadhatóbb, mivel ebben az esetben csak a lélek emlékszik, te mint ember nem/vagy állat (ha visszafejlődsz) a biológiára hivatkozva sem tudsz emlékezni a születésed elött történtekre.
Mivel az agy csak bizonyos számú információt tud elraktározni, így több élet emlékét lehetlenség lenne elraktározni. Kivéve persze, ha akkora fejjel születsz mint ami egy elefántnak van az még 20 éves korodik még úgy is nő.
Nem unod még hogy naponta ezer kérdést kiírsz ugyanerről a témáról?
Neked nincs valami elfoglaltságod ezen kìvül? Kit érdekel a halál téma. Még írj ki 80 kérdést ma róla.
A hit nem döntés kérdése.
Ha nekem egyszerűen nem jön belülről, hogy higgyek valamiféle istenségben, horoszkópban vagy karmában, nemt tudok mit tenni.
Istenem, mennyi jó válasz!
#4 én hiszek a lélekvándorlásban, nem rettegés, hogy akkor az élet értelmetlen lenne. Hanem, nem is tudom pontosan miért neveltetés vagy belülről fakadóan, csak van.
Az élet színpadán kár lenne csak egy szerepet egyszer eljátszani, az nem nagy karrier, nem poén. De ha eljátszhatnánk még a többi szerepet is vagy másikban, több darabban alakban. S ahogy a színész felölti s leveti szerepeit úgy tesz a "lélek" is. Új szerep, új darab.
Kérdező igazából mindegy, a végén a pont ugyan az.
Az hogy az életünk végén túl mi vár azt biztosan egy élő sem tudhatja. Mind csak feltételezés, ami biztos hogy a testtel mi lesz... Ha nincs semmi, az sem lesz aki aggódhatna miatta, ha van feledjük a múltat és megyünk tovább. Ha a menny és a pokol létezik akkor, hát utána sírhatunk...de az majd ott és akkor kiderül.
Az előző élettel én nem foglalkozok, mert elmúlt, ami következik az meg messze van. Az amiben vagyok, csak az számít igazán.
A végére pedig, köszönöm a válaszokat. Nekem hasznosak voltak. #2; 3 és a többiek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!