Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Tényleg mindenki ezt szeretné...

Tényleg mindenki ezt szeretné csinálni?

Figyelt kérdés

Mostanában gyakran szoktam társkereső oldalakon "böngészni", az emberek magukról adott leírását olvasgatni. Főleg az én korosztályomban teszem ezt (18-25), kíváncsiság és tényleges társkeresés miatt is. A nők 95%-ka azt adja meg leírásban, hogy szeret sétálni, túrázni, olvasni, zenét hallgatni, moziba járni, emberekkel találkozni, bulizni stb..

Miért? Nem értem, hogy ez miért számít. Szinte kizárt dolog, hogy ezeket normál, átlagos munka mellett tudja mindent végezni. Nekem is van úgy 1 tucat dolog amit szeretek csinálni, de eszem ágába nem lenne ezek közül mindet leírni, mert mióta dolgozom, azóta tudom, hogy az elkövetkezendő úgy 10 évben a nagy részét nem fogom csinálni, mert nincs rá időm, vannak fontosabb elfoglaltságaim is.

Akik leírják a fentebb említett dolgokat (sokszor a leírás 90 %-a arról szól, hogy mit szeretne csinálni), mint érdeklődési kör, azok ezzel azt akarják mondani, hogy "eltartott" pozícióba szeretnének kerülni a kapcsolatban, hogy legyen idejük az összes hobbijukra? Vagy mi miatt gondolják azt, hogy ezek lesznek a legmeghatározóbb dolgok egy kapcsolatban?

2021. ápr. 10. 12:39
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
94%

Én meg azt nem értem, hogy ezeket miért ne írhatná ki? Mindegyik eléggé közkedvelt dolog, semmi extrém nincsen bennük és többségük nem annyira igényel sok időt. Elég sok ismerősöm/barátom van, akik a fent felsoroltakat lazán meg tudják oldani munka és egyetem mellett is..

Azzal, hogy ezeket leírta akár az esteleges jövőbeni programokat is kicsit felvezeti, arról nem is beszélve, hogy így már rögtön van miről beszélgetni.

Az az 5 éves terv azért valljuk be kicsit meredek :D

2021. ápr. 10. 16:09
 12/20 A kérdező kommentje:

#11: Dehogy meredek. Itt társkeresésről van szó. Muszáj egyeznie a hosszú távú terveknek, külön nem működik a kapcsolat. Ez normál esetben az első pár randin kiderül. De ha le lenne írva, akkor idáig sem kellene eljutni.

Mint írtam, szerintem azt kellene tartalmaznia egy ilyen leírásnak, amivel foglalkozni fog alapvetően az ember. Ha én leírom, hogy szeretek horgászni, könyveket kötni, áramköröket tervezni, különféle eszközöket barkácsolni, kémiai kísérleteket végezni, autóimat szerelni, pálinkát főzni, motorozni, az mind szép és jó, mert ezek tényleg érdekelnek, szoktam is csinálni mindet, de nem releváns, mert a napom 99%-át nem ezek teszik ki. Hanem az, hogy 8 órában dolgozok főállásban (ami utazással együtt 9,5-10), utána elmegyek még 4-ben maszekolni, + boltba járok viszek haza és a szüleimhez is kaját, haza megyek, főzök valami ehetőt, folytatom a garázs építését, és mire észbe kapok este 11 van. Minek írnék le bármit is az előbb felsorolt hobbikból, ha úgy sem végzem őket említésre méltó óraszámban?

Lehet most esett le... Akik leírják az ilyesmi hobbikat, azok napi szinten átlagosan több órát szánnak ezekre? Mert úgy még lenne értelme neki mondjuk, csak az nagyon furcsa nekem, mert elképzelhetetlennek tartom azt, hogy egy fiatal ember az élete elején inkább a hobbijaira koncentráljon, mintsem arra, hogy megteremtse azt az anyagi hátteret, ami az egész életét megalapozza.

2021. ápr. 10. 18:57
 13/20 anonim ***** válasza:
94%
Akkor neked mi van kiírva? "Napi 8+4 órát dolgozom, utazom, vásárolok, ezzel el is telik a napom. Nincs időm a hülye sétáidra meg túrázásra, úgyhogy ha az 5 éves terveink egyeznek megihatunk ebédidőben egy kávét."
2021. ápr. 10. 20:41
 14/20 A kérdező kommentje:

#13: Az, hogy mivel foglalkozom (a 2 munkám), mit várok el a leendő közös kapcsolatunktól, mik a fő céljaim az életben (felsorolva pár dolgot, a hamarabb teljesíthetőtől kezdve a hosszabb idő alatt elérhetőkig). És ha ezek összeegyeztethetőek a te (olvasó) terveiddel és szimpatikus vagyok, akkor jelentkezz.

Ezért sem értettem, hogy valaki hogyan tud leírni olyanokat mint amiket hoztam példának, mert szerintem egy ilyen leírásba csak a fontos dolgokat kell leírni, azokat, amik számítanak az életben és egy kapcsolatban, nem azt hogy mit fogok tenni mondjuk a következő Hold-Mars együttálláskor.

2021. ápr. 10. 20:58
 15/20 anonim ***** válasza:
Kinek mi a fontos...🤦🏻‍♀️
2021. ápr. 10. 22:22
 16/20 anonim ***** válasza:

Oké, neked a tervek fontosak.

Nekem lányként nem lenne bajom, ha a pasi írná ezeket le, hogy miket szeret.

5 éves terv. Hagyjuk már 😂 Jön egy olyan élet helyzet ami keresztbe húzza a leírtakat akkor inkább offolod?

Arról nem is beszélve, hogy szerintem a kapcsolat az, amikor két ember fejlődik egymás mellett és ezeket megosztják egymással. Így nem tudom mi a fenéért kéne megfelelnem a pasimnak. Ha tanulni akarok, diplomát szerezni akkor azt fogok. Ha dolgozni és pénzt gyűjteni, hogy elmenjek máshova akkor azt fogok. A másik fél is megteheti ugyanezeket. És minden egyes ilyen tettnél meg kell beszélni, hogy ez belefér-e, mi a véleménye stb.

Párommal egy éve vagyunk együtt, úgy terveztük, hogy hozzá költözöm (távkapcsolat). Mégis jött egy olyan élethelyzet, hogy úgy néz ki ő fog hozzám. Nem így terveztük. De 5 éves tervből tudod mi lett? Megismertem, jött az összeköltözés gondolata és még keresztbe is lettek húzva a terveink. Ki kellett volna dobnia, mert nem tudom tartani a tervet?

2021. ápr. 11. 17:37
 17/20 A kérdező kommentje:
#16: "keresztbe is lettek húzva a terveink." Ez csak azt jelenti, hogy valami hiba csúszott a tervek megalkotásába. Dehogy kellene kidobnia a másikat, ha ez megtörténik. Alkalmazkodni kell, amennyire a körülmények engedik. De aki még 5 évre sem tervez előre, az megfontolatlanul éli az életét. Szerintem. Azért írtam az 5 éves tervet, mert ha valami hasonlót ír, akkor abból már látszik, hogy tudja mit akar az életben, és nem csak sodródik "majd lesz valami" elven. (Most már félve írom le ezek után, de nekem nem 5 éves tervem van kidolgozva, hanem 25-30. Ez nem fix, több szál is van, amik esélyesek. De ezek valamelyikén fogok haladni. Ezekbe minden eshetőség bele van kalkulálva, pl. olyan is hogy el kell hagynom az országot és külföldön kell élnem. Én ilyen vagyok, és szeretném a páromban is ennek a fajta tudatosságnak legalább a szikráját meglátni.)
2021. ápr. 11. 21:31
 18/20 anonim ***** válasza:
82%

És ha rákérdeznél?

"Szia, nagyon szimpatikus vagy, szeretnélek megismerni. De nekem fontosak a tervek, célok, elképzelések. Mesélnél arról, hogy mit szeretnél csinálni középsuli/egyetem után?" Nem hiszem, hogy bárki leharapná a fejedet.

2021. ápr. 12. 06:34
 19/20 A kérdező kommentje:
#18: Pontosan ez szokott történni. Ilyenkor átlagban 1 mondatban leírják hogy hivatalosan mivel foglalkoznak (pl. egyetemre jár) és még 1-ben hogy éppen a válasz írásakor mit csinálnak (pl. sorozatot néz). Úgy kell a legtöbbekből kihúzni a választ.
2021. ápr. 12. 08:54
 20/20 anonim ***** válasza:
91%
Then köszönd meg és menj tovább.
2021. ápr. 12. 09:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!