Mit kell egy gyereknek csinálnia, hogy a gyám ügy ugy döntsön hogy kiemeli a családból?
Azért vagyok kiváncsi erre mert hallottam egy illetőről( megbízható forrásokból) hogy lakásotthonban van egy fiu, és az az érdekes hogy azt mondta az illető akivel beszéltem róla(az illető a tanára) hogy él mindkét szülője és rendesen dolgozik is mindkettő van rendes lakásuk is, csak azt a fiut akiről szó van mégis kiemelték a családból! Szerintetek miért? Ha a családdal nem volt gond akkor valszeg a gyerek csinált valami olyant ami miatt elvették a szüleitől?
Nekem ez így furcsa, mert a gyámügy nem dönt csak ugy minden ok nélkül hogy kiemel egy gyereket egy családból... Valami nagy bajt kellet elkövetnie a gyereknek igaz, hogy intézetbe került???
Elöször is senki nem tudhatja, milyen is az a család belülröl, az, hogy mindkét szülö dolgozik, nem jelenti azt, hogy emberileg is rendben vannak, ha a gyerek csinált volna valamit, akkor nem ott élne, ahol él, ilyen nincs, még a bünözö gyereket sem veszik el a szülöktöl, kivéve, ha börtönbe kerül.
Másrészt meg nem értem, mi közöd van mások magánéletéhez, nekem nagyon úgy tünik, hogy egyszerüen a sz**rt akarod keverni!
Szerintem meg csak kíváncsi a kérdező, nem kell rögtön leugatni.
Amúgy nem a gyereknek kell csinálni vakamit, hanem a szülőknek. Ha alapból jó körülmények köz9tt élnek (lakás, munka), akkor én arra tippelnék hogy bántalmazzták a szülei és azért vették el a családtól a srácot.
A gyereket kiemelték, akkor nem a gyerek csinált valamit, hanem a szülők. A gyerek csinál valamit, akkor nevelőbe / javítóba viszik, azt nem "kiemelés" néven tálalják.
Google> gyermek kiemelés családból
Van elég anyag arra, hogy mikor emelnek ki és mikor nem emelnek ki gyerekeket.
Veszprémben egy rendőr házaspár minden este elverte a gyerekeket, akik ordítva bőgtek, hogy "apu neee". Az, ha elcsattan egy-egy pofon, azért nem fognak kiemelni, de minden este elverni a gyereket az már sok. Ott indokolt lett volna a kiemelés, de azért nem tették, meg, mert rendőr.
Ha ilyeneken akarsz csámcsogni, vannak rá példák.
A szomszéddal meg beszélhetsz arról, hogy ha segíteni akarsz. De ha csak pletyka érdekel és a szád szélét akarod nyálazni, akkor inkább olvass Blikket.
Értem, hogy őszinte kíváncsiság, de 2 dolgot tudok írni most:
- nem ismerjük a családot
- ha ismerném sem lennék felhatalmazva, hogy elmondjam, mert erősen magánügy.
4!
Téves. Ha a draga gyermek pl lop, vagy folyamatosan lóg az iksolabol, szintén kiemelik. Nem mindenért a szülő a hibás.
9
Azért ez elég ritka. Nagyon extrém esetekben emelik ki a családból a gyereket. Amúgy általában a szülő az ok. Ha pl molesztálja,prostitúcióra kényszeríti, meg ilyenek. Vagy pedig ő maga adja intézetbe, ez utóbbi a leggyakoribb ok amiért egy gyerek intézetbe kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!