Szerintetek nem gáz, ha egy influencer elmondja, hogy pénzért hordta az adott cuccot?
Meg utána leszólja...
A kedvencem, amikor finnyog is hozzá... Meg mondjuk soha nem inná meg az energiaitalt....
Ezért komolyan fizetnek százezreket? Annyira látszik sokszor a fejükön, hogy undorodna kb. tőle.
Azon a hatalmas babzsákon is röhögnöm kell...
Akkor azt hiszem hogy az én tudásom a hiányos, őszintén megmondom csak a felszínt látom ebben a témában.
Mit szervez az influenszer a reklámban? Én úgy gondolom hogy ugye kiválaszt egy céget akinek dolgozni akar. Megbeszélik a részleteket, elkészíti a posztot aszerint amit várnak tőle és feltölti. Ez lenne a szervezés?
12
A cég keresi meg az influencert.
#12 cég keresi meg és kiadja mit kell kiírni, fotózni csinálni, írnak egy szerződést, amit teljesíteni kell. Így "imádják" egyszerre ugyanazt. Amúgy nagyon hihető... Már maga a termékért megéri sokszor.
Ja a legdurvább, hogy valaki nem fogyaszt tejterméket, csak növényi tejet iszik, ki is rakja, de Mizo kakaót reklámoz stb. Mikor hozzá sem nyúl soha és ezt minden nap hirdeti.
Már ilyenkor amúgy tényleg sajnálom néha a céget, hogy ilyennel reklámoztat, szerencsétlennek hat. Nagyon hiteles.
14
Valójában sokkal jobban megéri, mint a többi reklámtípus. Tapasztalatból beszélek.
Igen, tudom hogy a cég választja ki, arra gondoltam a sok megkeresésből válogat az influenszer.
És pont ez a fura, hogy ez a reklám típus a legnépszerűbb. Komolyan azért kéne megvenni egy terméket csak mert egy élő hirdetőtábla azt mondja amit a szájába aggatnak a gyártók?
16
Senki sem mondta, hogy meg kell venniük. A TV-ben lévő reklámokról miért nem beszélünk? Azokat meg kell vennünk? A reklámnak nem ez a lényege. Senkit sem kötelez semmire, csak ajánl. Szerinted mi az influencer jelentése? To influence = befolyásolni, hatni valamire
Szerintem gáz. Azért megtisztelhetné azzal azt a céget, aki fizet neki, hogy nem nyilvánosan fintorog a termékre... persze a pénz azt elfogadja.
Azzal nincs gáz, sőt, ha vki elmondja, hogy fizetett promóciót tartalmaz egy képe, videója, mert az az igazság, és jó, ha tudja a közönség. Az, hogy ezt milyen formában közli, az más kérdés. Az se jó, ha látványosan kamuzik (pl. a kedvencem, amikor vki eljátssza, hogy használ egy hajvasalót, amit ROSSZUL TART A képen, meg be sincs dugva; meg láthatóan bontatlan termékről áradozik, hogy hetek óta mekkora kedvenc)... én nem sajnálom azoktól, akik megdolgoztak érte / akik elérték azt, hogy bizonyos az ő marketingjük megérje a cégnek... de az nagyon ciki sztem, ha egyértelműen viszolyog tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!