Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Olyanok voltak a középiskolás...

Olyanok voltak a középiskolás éveitek, mint ahogy elképzeltétek?

Figyelt kérdés
Én most végzek ebben az évben és nagyon csalódott vagyok. Nagyon nagy elvárásaim voltak szerintem 12-14 évesen a középiskolával szemben, azt gondoltam olyan lesz majd, mint a filmekben vagy a könyvekben, de a való életben sokkal unalmasabb volt. Sok időt töltöttem tanulással, buszozással és csomót stresszeltem teljesen felesleges dolgokon. Voltak barátaim, néha-néha elmentünk bulizni, de leginkább csak kávézóba vagy plázába jártunk. Az osztályközösség nem rossz, de nagyon nagy létszámú osztályba járok így eléggé klikkesedtünk, online suli alatt meg teljesen eltávolodtunk. Nem volt középsulis szerelmem, 15-17 évesen még nem igazán érdekelt ez, utána pedig karantén lett és nem igazán mentünk helyekre. Most nagyon szomorú vagyok, hogy visszanézek, mert bár megismertem a barátaimat, akiket nagyon szeretek, mégis úgy érzem elvesztegettem a tinédzserkorom. Az utolsó évem ugye tönkre ment a vírus miatt, és se szalagavató, se after, se sulibál stb. nem volt. Nektek milyenek voltak a középsulis élményetek? Más is érezte úgy, hogy nem voltak olyan jók? Mostani végzősök, ti mennyire bánjátok, hogy elmaradtak ezek az események?

2021. febr. 16. 13:08
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
66%
Nem volt előre elképzelésem róla, de nagyon jó volt, jobbat nem is kívánhattam volna. Volt jó osztályközösség, hiába voltak benne kisebb klikkek, voltak jó poénok, voltak lógások, voltak félig-meddig osztálytársakkal bulik...lényegében végigbuliztam azt az időszakot.
2021. febr. 17. 02:44
 12/15 anonim ***** válasza:
65%

Esküszöm, mintha én írtam volna a kérdést!

Szintúgy hatalmas elvárásokkal vágtam neki a giminek, a sok sorozat/film/könyv miatt. Sokat ábrándoztam arról, hogy milyen jó lesz majd a menők közé tartozni, de nem a bunkó-menő társaságba, hogy majd új lapot kezdek. Szórakozok, a társasági életem virágozni fog.. csak azzal nem számoltam, hogy nekem ehhez nem volt meg a megfelelő szociális képesség/készség. Most sem 100%-os még, de szerencsére elég sokat fejlődtem.

Viszont az időm nagyon nagy része a tanulásból állt, meg a bejárás miatti holtidőből (buszra várás, buszút, haza séta..), de az volt a szerencsém, hogy szinte mindig volt buszos társaságom. És itt ismertem meg a legjobb barátnőmet (2-vel felettem járt a gimiben), aki azóta szinte családtag lett :D

Rettenet sokat agyaltam/stresszeltem totálisan felesleges dolgokon, nem élveztem ki kellőképp a pillanatokat.

Lett még egy legjobb barátom az osztályból és kettő nagyon közeli is, akikkel mai napig rendszeresen beszélgetünk (tavaly ballagtunk és szinte mindennap írunk/hívjuk egymást). Ottalvások, közös programok is voltak, de sajnos elég kevés volt belőlük, és így utólag bánom igazán. De nagyon hálás vagyok azért, hogy ők továbbra is aktív részei az életemnek, még ha nem is tudunk most találkozni. (bevallom kicsit tartottam attól, hogy senkivel nem fogom majd tudni tartani a kapcsolatot)

Viszont gimi elejétől a végig volt egy másik legjobb barátnőm, akivel sülve-főve együtt voltunk és olyan volt a barátságunk, mint amilyeneket a filmekben láttam. Csak utolsó évben rettenet sokat kezdtünk veszekedni és a végén volt a legdurvább vita, ami után bár beszélőviszonyban maradtunk (...), már nagyon nem volt ugyanaz sajnos..

A nagy osztálylétszám miatt nálunk is bőven voltak klikkesedések, de ezek nagyon sokat változtak az évek alatt. Végzősként én például az egyik menőbb klikkbe kerültem, magam sem tudom hogy :D de jó érzés volt.

Az első szerelem, sőt bármi ilyen nekem abszolút kimaradt. Eleinte nem is éreztem magam rá késznek, nem is érdekelt, utólag gondoltam bele, hogy kicsit elrepültek az évek.

Viszont az utolsó két évem nagyon jól telt. A sulinkban mindig is sok program volt szerencsére, de akkor mintha megsokszorozódott volna. Sulin kívül is több dolgot csináltam már és lefoglaltam magam és ezen évek miatt nem érzem teljesen elvesztegetettnek az éveket.

De tavaly, egyetem előtt, éreztem azt, hogy lehet, hogy elvesztegettem az éveim és még mindig így gondolom azért kicsit. De már nem tudok rajta változtatni és tudom mit rontottam el, szóval most arra koncentrálok, hogy ne fussak bele azokba a hibákba újra. Szóval nem minden úgy alakult, mint terveztem. Van, amit rosszabb, de van, ami sokkal jobb volt:)

2021. febr. 17. 23:52
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Én 11.es vagyok, a szalagavató legyen meg meg a ballagás, többi nem érdekel.
2021. márc. 16. 08:36
 14/15 anonim ***** válasza:

13-as, teljesült a kívánságod :D

( És az enyém is)

2022. ápr. 23. 10:53
 15/15 anonim ***** válasza:
Rettenetes volt. Még évek múlva is rémálmokként tértek vissza az középiskolai emlékek. Sosem értettem, mivel érdemeltem gyerekként ekkora a büntetést.
2023. nov. 14. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!