Más is epekedve várja, hogy ennek a covid bohóckodásnak vége legyen és mindenki visszakapja végre az életet?
4-es vagyok.
Nem értem miért mondod, hogy elloptak az életünkből. Én dolgozom, mint írtam, ahogy tudok úgy edzek, btw most rendeltem egy dechatlonos edzőkeretet, amin kb mindent tudok majd itthon csinálni, van ferdepadom is, futni meg még ki lehet menni, túrázni is szoktunk, és az egész pandémiát a javamra fordítottam. Soha ennyi filmet és sorozatot nem pörgettem le, most ott tartok, hogy már minden érdemes alkotást láttam a 80as évektől kezdve az új mozifilmekig, HBO GO-n is mindent kinéztem ami arra érdemes, és már olvasnom kell, mert nincs új információ. Olvasok is ismeretterjesztő, társadalomtudományi könyveket pl. 1, 2 elvégeztem a bezártság alatt 4 db OKJ tanfolyamot és letettem egy angol nyelvvizsgát, most tanulom a németet.
Utoljára 2016 volt olyan jó évem, olyan proaktív, mint a 2020, mikor jól ki voltam pattintva, elvégeztem 2 tanfolyamot (az nem OKJ volt) és 1 db OKJ-t és az évben kezdtem el dolgozni is.
És amúgy 16 éves koromtól szét piáltam-buliztam magam 18 kötőjel 20 éves koromig, nem vagyok antiszoc, csak értelmes és értelmesen szeretem felhasználni az időmet. S mint mondtam most is mennek (nem minden) hétvégén összeröffenések. Nincs antiszoc kellemem sem, introvertáltnak INTJ-T vagyok, de ennyi. ja meg kivittem barátnőmmel 4 játékot gépen. Utoljára 2016ban vittem ki a Mafia 2őt szintén, azóta az akkori munkámtól nem volt időm játszani, szerencsére pont 2019 év elején váltottam és szerencsésebb helyzetben vagyok már attól.
Szájkosár meg jó dolog. Influenza is visszaszorult. A népesség nagyon pici százalékától (nemtom pontosan, hogy 1,4% vagy 0,147...stb? százalékától) nyilvánítanak ki járványt, ez idén el is maradt, hála az intézkedéseknek és a maszknak. Ha vége a Covidnak, lehet még akkor is hordani fogom tömegközlekedésen, bár a pandémia miatt tömegelkerülés végett autóval járok a wc-re is (nem félelemből, szimplán nincs kedvem betegnek lenni), de teljesen jó dolog. Nem véletlenül hordják kínában is pandémia ide vagy oda, a népességsűrűség érvényesíti ott. Persze Mo kisebb, de amilyen zsúfolt Bp simán jó dolog. Lovagolni szoktam még járni, az egyéni sportnak számít, nem is kell maszk szabadtéren, de én azért hordom, mert csak vannak ott is emberek, és a maszk még a port is megszűri (pff2-est hordok), tehát több előnye is van, persze ha normálisan cserélgeti az ember és nem lesz beteg a baktériumoktól, amire ráfogják, hogy rossz. Persze hogy rossz, ha nem megfelelően használják.
Koleginám hivatkozik arra, hogy neki ne szabják meg, hogyan öltözködjön, mondtam, hogy akkor ruhát is minek hord ennyi erővel.
Nagyon sokelőnye volt a tavalyi évnek, számomra rengeteg, de alapvetően mindenféle betegség kárára is sok, nem véltelenül szorult vissza minden járvány. Koleginámmal egyik nap együtt dolgoztunk, ilyen szájtól elállő abroszból lecsípett hosszú madzagú "maszkban" meg akart murdálni, és nap végén kérdezte, hogy hogy a fneébe bírom ki hogy rajtam a pff2, hogy-hogy kapok levegőt? Hát xd kapok bakter...
De persze kicsit élesen és pikírten fogalmaztam, de csakis önös érdekből, mert az ilyen számomra érthetetlen mértékben "felszabadulni" vágyó emberek úgy érzem, hogy veszélyeztetik ezt a számomra tök előnyös helyzetet. Egyébként megértelek. Bár sokak tényleg csak olyan figyelemhiányosak, mint írtam, de nyilván vannak sokak akik nem, és megértelek, bocs a bunkóságomért.
Az utolsó gondolatom meg az ahhoz, amit írtál kérdező, hogy nem azért kéne feloldani mindent, mert sokaknak erre van igénye, ez elég rossz dolog, hanem azért, mert "szabad", mert valóban mondjuk "leküzdöttük" a járványt (nem a kamu kormányi értelemben, amit majd nemsokára, vélhetőleg húsvét körül bejelent a mélyen tisztelt elit). Nem parázom szét az agyam, de én pártolom azt, hogy nelegyünk betegek. Sajnos az érdekkormányzás stratégiája elhitelteleníti az intézkedéseket azzal, hogy van ahol kell maszk, van ahol "nem kell". Illetve azzal is elhiteltelenül az egész, hogy akiknek példát kéne mutatni, nem hordják jól, meg azzal, hogy a postára-patikába nem mehet be egyszerre mindenki, de előtte ugyan úgy ott állnak sorba egymás hátán, amivel így az intézkedés értelmét veszti. Megértem, hoyg ezektől hiteltelen az egész pandémia és minden korlátozás mindenki szemében, az egyémben is, és nem is a rendszert követem, csak próbálom óvni magamat és a hozzátartozóimat ésszerűen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!