Az emberek miért utálnak ennyire a személyiségemért?
Hmm.. attól, hogy én nem vagyok pl vallásos még nem megyek a vallásos emberek ellen úgymond. Szóval attól, hogy nem engedsz a társadalmi nyomásnak (ami egyébként szerintem jó dolog), még tudnod kéne együtt élni és együtt működni a társadalom résztvevőivel, ha érted mit akarok modnani.
Ha csak próbálsz önazonos maradni, de mellette nem zavar, hogy mások máshogy gondolkoznak és békében élsz velük, az okés. De ha állandóan, azt keresed, hogy mondhatnál olyan igazságot, amivel tudod, hogy sokan nem értenek egyet majd, csak hogy vitázhass, akkor csak egy buta arcoskodó kisgyerek vagy (a korodtól függetlenül) aki mindig a központban akar lenni.
Csak tippek, szigorúan az alapján amit leírtál, lehet hogy nincs igazam mert nem ismerlek. Szóval szerintem az alábbiak lehetnek:
1. Süt rólad, hogy különlegesnek hiszed magad. Mintha azt mondanád: "nézd azokat a birkákat, de ÉN... én a lázadó, nézz engem, én kitűnök közülük"
2. Az igazságosságban hiszel. Honnan tudod hogy mi az igaz? Kepes vagy beismerni ha tévedsz? Vagy csak "önazonos vagyok" címszóval a legnagyobb hülyeséged mellett is konokul kiállsz?
3. "Ha valami nem tetszik megmondom"... ez egy nagyon gyakori hiba. Már nem az őszinteség, hanem hogy az emberek az egyenességet és a parasztságot összetévesztik. Megmondani a véleményed lehet kultúrált, asszertív módon, és lehet úgy is hogy iszonyatos bunkó vagy, aztán azon spoánkodsz hogy "manapság nem értékelik az őszinteséget". De, értékelik. Ha társul hozzá minimális szociális intelligencia, tudod mit mikor hogy kell mondani, nem csak fröcsögsz.
4. "Nem követem a társadalom elvárásait". Ezalatt mit értesz? Nem akarsz tökéletes testet? Férfiként nem akarsz macsó, nőként meg konyhai szülőgép lenni? Ez oké. De a társadalom elvárásai alatt nem véletlenül az együttélés alapvető szabályait érted? Benne van a pakliban hogy itt is valami fogalomkeveredés van.
Nem mindegy hogy mi ellen lázadsz és mi van mögötte.
Ha azért, "mert csak", akkor az a többségnek nehezen elfogadható, mert odáig is elviheted (nem tudom elviszed-e), hogy a legapróbb teljesen felesleges témákban is lázadsz.
"ha valaki arcoskodik velem, visszaszólok neki"- ez meg azert nem tetszhet nekik mert 1) nem tud veled arcoskodni és ez bosszantó számára vagy 2) az az arcoskodás nem is arcoskodás, csak te veszed annak.
Szerintem itt válaszra fogsz lelni a kérdésedre.
Üdvözöllek és sok sikereket kívánok!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!