Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Az emberek miért utálnak...

Az emberek miért utálnak ennyire a személyiségemért?

Figyelt kérdés
Én egy lázadó ember, szeretem mindig a magam útját járni, nem követem a társadalom elvárásait, ha valami nem tetszik megmondom, ha valaki arcoskodik velem, visszaszólok neki, ellenben a gerincességben és az igazságban hiszek. Azt veszem észre, hogy van az emberek egy rétege, akiket az én szabadságom irritál. Ezt csak én gondolom rosszul, vagy tényleg ebből az okból?
2021. jan. 11. 13:36
 1/9 hollófernyiges ***** válasza:
100%
Ha nem követed a társadalom elvárásait, akkor miért várod el, hogy a társadalom kövesse a te elvárásaidat?
2021. jan. 11. 13:39
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Az hogy hiszel az igazságban az teljesen jó,az hogy ha mindig lázadsz ha kell ha nem , az nem biztos hogy mindenkinek tetszik.
2021. jan. 11. 13:45
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Hmm.. attól, hogy én nem vagyok pl vallásos még nem megyek a vallásos emberek ellen úgymond. Szóval attól, hogy nem engedsz a társadalmi nyomásnak (ami egyébként szerintem jó dolog), még tudnod kéne együtt élni és együtt működni a társadalom résztvevőivel, ha érted mit akarok modnani.

Ha csak próbálsz önazonos maradni, de mellette nem zavar, hogy mások máshogy gondolkoznak és békében élsz velük, az okés. De ha állandóan, azt keresed, hogy mondhatnál olyan igazságot, amivel tudod, hogy sokan nem értenek egyet majd, csak hogy vitázhass, akkor csak egy buta arcoskodó kisgyerek vagy (a korodtól függetlenül) aki mindig a központban akar lenni.

2021. jan. 11. 13:46
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az általad leirt lázadó emberrekkel az a bajom, hogy állandóan bizonygatni akarják, hogy mindneki "birka" az a jó amit ők csinálnak, mindig beleszólnak mindenbe, meg akarják mondani a "tutit" aakkor is ha senki nem kérdezte őket. Ez nem azt jelenti, hogy te is ilyen tenyérbe mászó vagy, csak mondom hogy azok a lázadó akiket én ismerek egytől egyig ilynek. És utálok a társaságukban lenni, mert nem lehet velük egy jót dumálni, általában csak fújják a magukét, ha nem értesz egyet, egyből te vagy a hülye.
2021. jan. 11. 13:54
 5/9 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem jól teszed, hogy ilyen vagy. AZ emberek nagy része azért nem szereti ezt, mert sokuk inkább a megalkuvás híve, ezt tanulták, és nem feltétlen szeretnek ebből a kö9zegükből kitörni.
2021. jan. 11. 14:50
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Csak tippek, szigorúan az alapján amit leírtál, lehet hogy nincs igazam mert nem ismerlek. Szóval szerintem az alábbiak lehetnek:

1. Süt rólad, hogy különlegesnek hiszed magad. Mintha azt mondanád: "nézd azokat a birkákat, de ÉN... én a lázadó, nézz engem, én kitűnök közülük"

2. Az igazságosságban hiszel. Honnan tudod hogy mi az igaz? Kepes vagy beismerni ha tévedsz? Vagy csak "önazonos vagyok" címszóval a legnagyobb hülyeséged mellett is konokul kiállsz?

3. "Ha valami nem tetszik megmondom"... ez egy nagyon gyakori hiba. Már nem az őszinteség, hanem hogy az emberek az egyenességet és a parasztságot összetévesztik. Megmondani a véleményed lehet kultúrált, asszertív módon, és lehet úgy is hogy iszonyatos bunkó vagy, aztán azon spoánkodsz hogy "manapság nem értékelik az őszinteséget". De, értékelik. Ha társul hozzá minimális szociális intelligencia, tudod mit mikor hogy kell mondani, nem csak fröcsögsz.

4. "Nem követem a társadalom elvárásait". Ezalatt mit értesz? Nem akarsz tökéletes testet? Férfiként nem akarsz macsó, nőként meg konyhai szülőgép lenni? Ez oké. De a társadalom elvárásai alatt nem véletlenül az együttélés alapvető szabályait érted? Benne van a pakliban hogy itt is valami fogalomkeveredés van.

2021. jan. 11. 15:13
 7/9 anonim ***** válasza:
5. Plusz azért nem szeretik, amiért te itt, nagyon tudod, hogy az emberek nagyrésze miért ilyen... 🤦‍♀️ Az emberek nem azért nem szeretik mert megalkuvók, hanem mert, nem szeretik amikor valaki kérdezés nélkül mindenbe bele szól, semmi nem tetszik neki. Van anélkül is elég gondja az embereknek, hogy azt hallgatnák naphosszat, hogy egy lázadó éppen mi ellen lázad és mi nem tetszik neki. Ettől függetlenül másnak se tetszik minden, mégse éreznek késztetést rá, hogy ezt úton útfélen közöljék mindnekivel.
2021. jan. 11. 15:15
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindegy hogy mi ellen lázadsz és mi van mögötte.

Ha azért, "mert csak", akkor az a többségnek nehezen elfogadható, mert odáig is elviheted (nem tudom elviszed-e), hogy a legapróbb teljesen felesleges témákban is lázadsz.

"ha valaki arcoskodik velem, visszaszólok neki"- ez meg azert nem tetszhet nekik mert 1) nem tud veled arcoskodni és ez bosszantó számára vagy 2) az az arcoskodás nem is arcoskodás, csak te veszed annak.

2021. jan. 11. 15:47
 9/9 anonim válasza:

Szerintem itt válaszra fogsz lelni a kérdésedre.

Üdvözöllek és sok sikereket kívánok!

https://www.youtube.com/watch?v=qjszyYOO_Zc

2023. szept. 17. 20:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!