Szerintetek is jók ezek a a mostani szigorítások, és állandósítani kellene?
Szerintem tök jó, hogy pl. este 8-tól 5-ig kijárási tilalom van, hova ugrálna az ember olyankor, maradjon otthon.
A digitális oktatást is állandósítani kellene, ha tetszik ha nem, ez a jövő, ahogyan a home office is!
Sőt, én csak online bevásárlást engedélyeznék, házhozszállítással, azzal is be lehet már szerezni szinte mindent.
Ezek az intézkedések mind a jövő felé mutatnak, hála a vírusnak, lehet hamarabb következnek be és állandósulnak.
Én szeretek moziba járni, és plázában nézelődni is. És bírom a hangulatát, amikor a Budapest Parkban tolongunk egy koncerten. Az online koncert ugyanaz, mint videoklipet nézni, az élmény az, ha élőben láthatod, és esetleg megölelgetheted a kedvenceidet. A kamaszoknak szükségük van a kortárs közegre, ennek sem tökéletes alternatívája egy csetszoba.
Este 8 egyáltalán nincs még későn, ha az ember elmúlt 10 éves, nyáron olyankor lehet kimenni, mert nincs hőség. A bulik sem véletlenül este vannak. A színházak este 7-kor kezdődnek, hogy odaérjenek az emberek a munkából.
Nyilván a gyakorin az antiszociálisabbja pörög nagy számban, de nem, az emberek többségének nem igénye ez a sok bezárkózás.
"csak szabadon akarok utazni a családomhoz, normálisan és gyorsan tudjak ügyeket intézni"
Dehát ezt most is megteheted egész nap, meg hétvégén! De jó, hogy most mindenki kitalálja, hogy ő este 8 után szokta meglátogatni a nagyit. A családod meg ott van otthon, akivel együtt laksz, a többi az a rokonság.
Az ügyintézés leggyorsabb módja meg még mindig az online.
"Nem lehetett kimenni éjszakai pecára süllőzni,menyhalazni"
Hát ennek a süllők meg a menyhalak biztosan örülnek. Gondolom te se örülnél, ha egy horganyos kampót beleakasztanék a pofádba. A legidiótább elfoglaltság a sporthorgászat.
Mit szólnál hozzá ha Téged egy olyan orvos műtene (természetesen életmentő műtét) akinek Te vagy az első húsvér betege akit élőben lát? Egy artériás vérzés elállítását nem lehet youtube videóból megtanulni.
A digitális oktatásnak vannak olyan elemei amik nagyon jók, de sajnos rengeteg negatívuma is van.
#16 pont ezt akartam írni, én online "oktatásban" tanulok orvosnak. Egyáltalán nem érzem magam kompetensnek betegek ellátására így, hogy a klinikai modul során eddig a gyakorlataink nagy része online zajlott (értsd: nézz meg egy youtube videót, írj beadandót, hallgass meg egy 3 percenként megszakadó zoom szemináriumot, vagy nemes egyszerűséggel simán csak nem tartottak gyakorlatot mondván, hogy "majd bepótoljuk"). Ki tudja, meddig lesz még így, simán előfordulhat, hogy a diplomát is csak postán küldik majd, az egyetem közelébe sem engednek már többet a hátralévő tanulmányaim során. Nyilván nem pótoltathatnak több év (vagy akár csak egy félév) kimaradást, nem hosszabbíthatják meg a képzési időt menet közben, gyakorlatot pedig nem igazán tudnak tartani jelen helyzetben, ha minden kórházban csak covidosok vannak és a gyakorlatvezetőt átvezényelték az ország másik felébe, úgyhogy kénytelenek lesznek bizonyos dolgokat kihagyni a képzésünkből.
Szerencsére én pont nem klinikai területen tervezek elhelyezkedni, úgyhogy hál' istennek nem tehetek majd kárt a betegekben a tapasztalatlanságom miatt, de részvétem minden leendő kollégának, akik úgy fognak pislogni az első munkanapjukon a kórházban, mint egy elsőéves medikus az ápolástan gyakorlaton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!