Társaságra vágyom, de nincsen senkim?
Figyelt kérdés
Március óta itthon vagyok és azóta szinte alig hagytam el a házat, alig találkoztam vagy beszéltem emberekkel. A szüleimmel élek, de ők is csak esténként vannak itthon és nem nagyon szoktunk még tartalmasabban beszélgetni sem, nemhogy valami programot szervezzünk. Ők nem kaphatóak az ilyen dolgokra, nem nagyon foglalkoznak velem, nincs kedvük semmihez, fáradtak. A barátaim pedig már mind eltűntek vagy talán sosem voltak. Egy darabig online tartottuk a kapcsolatot, de ez a legtöbbekkel abbamaradt. Én is próbáltam keresni őket, írtam nekik és hívtam őket ide-oda, de semmi. Két lánnyal szoktam “beszélgetni” messengeren (ami azt jelenti, hogy egyikünk küld valamit és a másik órákkal/napokkal később reagál rá), de őket sem tudtam rávenni semmi többre. Az egyikükkel találkoztam csak, egyetlen egyszer. Próbálom magam lefoglalni egyedül, de vannak napok, amikor konkrétan egy szót sem tudok hozzászólni senkihez és csak úgy vagyok, ülök a négy fal között. Már egyáltalán nem élvezem az itthoni, egyedül is végezhető programokat sem (pl. házimunka, tanulás, olvasás, kézműves, film stb.), nem kötnek le és ugyanúgy csak magányosnak érzem magam. Ráadásul olyan helyen lakunk, ahol alapból nincsenek lehetőségek (most pedig pláne) és nem tudok kimenni pl. egy látogatottabb parkba vagy hasonló, mert nincsen ilyen. Nem is nagyon ismerek itt senkit, most pedig nincs is rá lehetőség, hogy új embereket ismerjek meg.2021. jan. 6. 14:21
1/17 anonim válasza:
Próbálj meg neten ismerkedni. Sokkal kedvesebb embereket tudtam így megismerni, mint a környezetemben személyesen. Persze ezek közül se marad meg mind sajnos, de ha egy igen, abból szoros barátság lesz.
2/17 anonim válasza:
Ha kiírnád hogy nő vagy már lenne 1 percen belül 40 társaság jelölted
3/17 anonim válasza:
Én is hasonló helyzetben vagyok. Kollégiumban laktam, de onnan márciusban el kellett költözni. Ez volt az utolsó félévem az egyetemen, így az eleje még nem tűnt unalmasnak, mert néhány hónapon keresztül még tanulni kellett. Utána megszereztem a diplomát. A szakmámban most nagyon nehéz elhelyezkedni a vírus miatt, így tulajdonképpen beszorultam a szülővárosomba. Itt kevés a lehetőség, de barátokkal tartom a kapcsolatot interneten, sokat olvasok, sportolok. Nekem szerencsémre jó a kapcsolatom a szüleimmel és nincs túl nagy társaságigényem. Egyre több álláshirdetést látok, így feltehetőleg 1-2 hónap múlva el tudok helyezkedni. Addig még így folytatom. Fél évvel ezelőtt elhatároztam, hogy megtanulok még egy nyelvet, az időm nagy részét ez köti le.
6/17 A kérdező kommentje:
1# Az interneten nekem egyáltalán nem megy. Nem vagyok aktív a közösségi oldalakon, nem játszom, nem fórumozok stb., engem ez így nem nagyon fog meg és nincsen mi kapcsán ismerkedni. Nem is igazán tudom elképzelni, hogy ez hogyan működhetne.
3# Engem az ilyesmi már egyáltalán nem köt le.
4# Tolna megye.
2021. jan. 6. 16:03
7/17 anonim válasza:
Írd ki a korodat, nemedet, aztán válogass a jelentkezőkből
8/17 anonim válasza:
Személyesen kell kapcsolatokat kialakítanod.
9/17 anonim válasza:
Ha majd dolgozol, vagy közösségbe jársz, haverkodj többet.
10/17 A kérdező kommentje:
8-9# Igen, személyesen sokkal jobb lenne. Viszont jelenleg nem nagyon látok erre lehetőséget és már nem nagyon jut eszembe új ötlet. Valamint nem hiszem, hogy ez a helyzet a közeljövőben változna...
2021. jan. 6. 17:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!