Elcsesztem az egyetemi éveimet?
Első év végén én is úgy éreztem, hogy egy barátom sincs az egyetemen, utána barátkoztam össze többekkel, szóval valószínűleg nem vagy egyedül.
Odamenni beszélgetni, meg mindig lehet. Egyszer egy sràc egy órát mesélt a sörözős élményeiről, és mindenki udvariasan hallgatta a baráti társaságból, mert mindenki azt hitte, hogy valaki más ismerőse (és a másik emberre várt, hogy szóljon már, hogy mennénk). Ráadásul mi nem iszunk sokat, úgyhogy untuk is. De onnantól ismertük a srácot és mivel mindig végighallgathattuk valami "remek" kalandját, egy idő után jóban is lettünk. Ez már nem középsuli, itt mindenkit kedvelnek, ha nem kifejezetten bunkó vagy rosszindulatú és a többség örül, hogyha ráírsz bármilyen kérdéssel.
Harmadéves vagyok és ugyanezt műveltem, engem is kiakaszt. Nem vagy egyedül, ha ez megnyugtat. Jóban vagyok úgy ahogy egy-két emberrel, de nagyon sok egyetemi élmény kimaradt a mentális állapotom és gátlásosságom miatt.
Szeretnék Msc-re menni majd, lehetőleg külföldre. Ott aztán elölről lehet kezdeni az ismerkedősdit a szaktársakkal.
22l
Én is így érzek sajnos ezzel kapcsolatban, ráadásul osztatlan képzésen is vagyok. :(
Igazából ne félj nyitni mások felé, legrosszabb esetben mit csinálhatnak? Max. nem beszélsz velük. Ne foglalkozz mások véleményével.
Ráadásul ha jelentkezel különböző szakkolikba, vagy közösségekbe, akkor ott is meg tudsz ismerkedni a szakodon kívüli emberekkel is.
20/l
Nem cseszted el.
Én azt vettem észre a BSc-s éveim alatt, hogy az embereket manapság nem érdekli az egyetemi élet. Sem a bulik, sem pedig a szakmai tevékenység, mint például a TDK konferencia, publikációk írása. Ez nagyrészt azért mert sokaknak muszáj egyetem mellett dolgozniuk. Ám akinek nem lenne muszáj, azon is azt látom, hogy csak a papírszerzésre megy, amúgy egyéni tanrendes, és a felnőtt életet hajszolja. Manapság ez egy trend, mert azt sulykolják beléd, hogy egész fiatalon saját háznak, kocsinak kell lenni, és az egyetemi ösztöndíjból nem megszerezhető.
Én azért örültem volna, ha lett volna pár nyugodt évem, amikor kutatok és szórakozok egyszerre, de sajnos 2020-ban nem ez a trend, és nem igazán volt partnerem benne. Persze az önbizalomhiányom is sokat rátett, mert sokszor nem mertem összeállni a legjobb tanulókkal, pedig én is szép eredményekkel büszkélkedhettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!