Elcsesztem az egyetemet?
Figyelt kérdés
érettségi után, nyáron jöttem rá, hogy egyetemista akarok lenni, ezzel csak az a baj,hogy mindenből középfokon érettségiztem, és ahova menni akarok, oda követelmény 1 emelt szintű érettségi tárgy. Elvileg ha elmegyek 1 érettségizős suliba, és bejárok abba az adott órákra, akkor év végén érettségizhetnék emelt szinten belőle, de az óraszámnak meg kéne lennie, és már nov. közepe van... gondolom ezt az évet már elcsesztem,már késő... jövőre meg húzós lenne OKJ vizsga+ emelt szintű, de nekem inkább az eséllyel van bajom, hogyan tudnám jövőre kivitelezni, és egyáltalán sikerülne-e minden2014. nov. 16. 21:42
1/1 anonim válasza:
Az érettséginek szintje van, a nyelvvizsgának foka. Azaz Neked középszintű érettségid van, nem középfokú.
Ennyit a szőrszálhasogatásról, jöjjön a lényeg. Ha már egyszer érettségiztél, akkor nem kell bejárnod semmilyen órára, csak beadod a jelentkezésed, hogy szeretnél emelt szinten újra érettségizni - amiért mellesleg majd fizetned kell 20-30000 forintot, nem tudom pontosan mennyit. Egyetemre február közepéig lehet majd jelentkezni, így arról sem csúsztál még le.
Tehát, röviden:
- jelentkezel emelt szintű érettségire, bárminemű órára járás nélkül
- elkezdesz készülni az érettségire
- jelentkezel a kiválaszott egyetem kiválasztott szakára
- tovább készülsz az érettségire
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!