Mit tegyek, ha elcsesztem az életemet?
Elmentem egyetemre,még 2 félévem kenne hátra belőle.Viszont egyáltalán nem érdekel és nem szeretnék ebben dolgozni,nem akarom ezt csinálni.Meglesz a diploma úgy,hogy közben nem akarok semmit sem kezdeni vele.
Akkor most menjek el betanított munkára vagy mit csináljak?Egy új alapszakot már nem tudok elkezdeni,mert már idős is vagyok hozzá és elhasználtam az állami féléveket.De ebben semmiképp sem akarok dolgozni!
Meg egyrészt hogyan jutnék át egy több körös állásinterjún,ha a HR-es azt látja,hogy nem érdekel ez az egész?
Szerintem semmilyen tanulás nem haszontalan, és könnyen lehet, hogy számodra testhez állóbb területen kamatoztatni tudod majd az itt megszerzett tudásodat. Én is olyan sulit végeztem elsőre, amiről már közben sejtettem, hogy nem nekem való, így elmenten egy totál más területű posztgraduális képzésre, ezt imádtam, és végül kiderült, hogy alapdiplomám kifejezetten előnyt jelent itt, mivel olyan háttértudást ad, ami sokaknak nincs meg.
Ha megírod, mi ez a szak, amit nem szeretsz, lehet, hogy lesz ötletünk, hol hasznosítható.
Ha bármilyen, az adott diplomával kapcsolatos határ-terület érdekel, akkor már nyert ügyed van.
Tanulhatsz mást is, elvégezhetsz OKJ szakmát is.
Mondok egy példát: én közgazdász vagyok alapból, de sajnos gyűlöltem ezt a szakmát. Végül fordító lettem (ehhez hasznosítható tudás a közgáz képzésről: gépírás és nyelvek), és itt külön bónusz, hogy a bölcsész kollégáimmal ellentétben nem kapok frászt, ha gazdasági témákról van szó.
Szerintem első körben próbálj rájönni arra, mit csinálnál igazán szívesen. Ha ez valami olyan, amihez vállalkozónak kell lenned, akkor is kifejezetten jól fog jönni a végzettséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!