Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Szégyen, ha nem frissen...

Szégyen, ha nem frissen takarított lakással várom őket?

Figyelt kérdés
Amikor sógornőmék látogatóba jönnek, általában nem szoktam közvetlenül előtte kitakarítani a lakást, mivel 3 kisgyerekük van. Ilyenkor ki van téve rágcsálnivaló, amit úgyis mindig szétszórnak, a lányom játékait széthordják a lakásban, a vécét sem mindig hagyják maguk után tisztán. Szóval miután elmennek úgyis takarítani kell. A lakásban egyébként sincs kosz, hétköznap igyekszem rendet tartani, csak hát látszik, hogy nincs frissen takarítva, amikor jönnek sógornőmék. A kolléganőm szerint ez igénytelenség, mert illik a vendéget úgy várni, hogy előtte takarítunk. Szerintetek?
2020. dec. 4. 12:01
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
29%

Nem a Kérdezőnek van 3 gyereke, hanem a sógornőnek.

A Kérdezőnek egy lánya van.

2020. dec. 4. 12:39
 12/16 anonim ***** válasza:
62%

Viszont a sógornője látogatásáról ír, hogy nem készül rájuk külön csillogó renddel, ismeri őket, mint a rossz pénzt.

Van, akire én sem takarítok külön, akit illik megtisztelni a nagyobb renddel, arra nyilván igen.

2020. dec. 4. 12:42
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként ha valaki váratlanul, hívatlanul toppan be, annak a kedvéért nem vágom puccba a lakást, a vendéglátót is illik megtisztelni azzal, hogy időben szól a vendég, hogy jönne, és mikor alkalmas. Van, akinek elnézi az ember, mert vannak olyan viszonyban, de ők meg nem is várják el a nagy vendégváró rendet egymástól. Pl. öcsémmel vagyunk így, bármikor jöhet, kiszámíthatatlan a munkarendje, max. ha nagyon ki vagyok purcanva, azt mondom neki, hogy jöhet, de ne nézzen körül, vagyunk annyira jó tesók, hogy ne szóljon be ilyenért, nem múzeumba jön.

Van olyan távolabbi rokonom is, aki váratlanul hajlamos betoppanni, ha tehetem, megmondom, hogy nem alkalmas, ha úgy jönne, ha nem tudok kibújni, akkor meg nem érdekel, mit szól a lakásom aktuális állapotához.

2020. dec. 4. 12:47
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Te tudod Kérdező, hogy neked mi a szégyen és mi a nem szégyen.

A lakásod állapotát is te ismered.

2020. dec. 4. 12:59
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Attól is függ, milyen kapcsolatban vagytok. Ha heti szinten átjárnak, akkor nem gáz. Ha évente 1-2-szer jönnek, akkor tuti, hogy kitakarítanék rendesen előtte is.
2020. dec. 4. 14:31
 16/16 anonim ***** válasza:
48%
Én azt vallom, hogy alapvetően legyen annyira igényes egy lakás, hogy ha váratlan vendég jön, akkor se kelljen szégyenkezni. Onnantól egy előre várt vendégre sem kell túlzottan sok plusz energia befektetés.
2020. dec. 4. 16:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!