Szégyen, ha nem frissen takarított lakással várom őket?
Figyelt kérdés
Amikor sógornőmék látogatóba jönnek, általában nem szoktam közvetlenül előtte kitakarítani a lakást, mivel 3 kisgyerekük van. Ilyenkor ki van téve rágcsálnivaló, amit úgyis mindig szétszórnak, a lányom játékait széthordják a lakásban, a vécét sem mindig hagyják maguk után tisztán. Szóval miután elmennek úgyis takarítani kell. A lakásban egyébként sincs kosz, hétköznap igyekszem rendet tartani, csak hát látszik, hogy nincs frissen takarítva, amikor jönnek sógornőmék. A kolléganőm szerint ez igénytelenség, mert illik a vendéget úgy várni, hogy előtte takarítunk. Szerintetek?
Ez szerintem egyszerűen praktikus gondolkodás. Én is így csináltam, amikor kisgyerekes látogatóink jöttek.
Ha neked is és a látogatóknak is megfelel, a továbbiakban senkinek semmi köze hozzá, hogy mikor és hogyan takarítasz.
2020. dec. 4. 12:08
2/16 A kérdező kommentje:
1es:én is így gondolom, hogy így praktikus. Csak rosszul esett, hogy meg lettem szólva, hogy milyen házigazda vagyok.
2020. dec. 4. 12:12
3/16 anonim válasza:
Igaza van a kolléganődnek, hogy illik a vendégeket tiszta lakással fogadni. Neked meg igazad van abban, hogy bizonyára van épp elég gondod-bajod.
2020. dec. 4. 12:13
4/16 anonim válasza:
Nem. Eleg szerintem a szokasos hetkoznapi kistakaritas.
2020. dec. 4. 12:13
5/16 anonim válasza:
A kolléganődnek tök jó, hogy van ideje előtte meg utána is takarítani. Szerintem nem gáz, ha csak utána takarítasz. De egyébként meg a drága sógornő megnevelhetné a gyerekeit, hogy nem hagyunk magunk mögött dzsuvát. Na, az az igénytelenség.
2020. dec. 4. 12:14
6/16 anonim válasza:
Akkor neki is illene megnevelnie a gyerekeket, hogy ne okozzanak kupit.
2020. dec. 4. 12:14
7/16 anonim válasza:
Kérd meg a kolléganődet, hogy takarítson ki nálad, ha ez szerinte igénytelenség.
Nem az angol királynőt várod, hanem a testvéred családját! 3 kisgyerek éppen elég takarítani-valót hagy maga után, ne legyen lelkiismeret-furdalásod!
2020. dec. 4. 12:15
8/16 anonim válasza:
A munkahelyen inkább dolgozna a kolléganőd, ahelyett, hogy ledorongol!
2020. dec. 4. 12:20
9/16 anonim válasza:
Feltételezem, a kolléganődnek, aki megjegyzést tett, nincs 3 kisgyereke. :-)
2020. dec. 4. 12:29
10/16 anonim válasza:
Én vendégre mindig készülök, bár eleve nem vagyunk rendetlen, piszkos emberek. Egy portörlővel végigszaladni 10 perc, fürdő-vécé önmagunk miatt is tiszta, szemét nem áll a földön normális helyen, így nem tudom mi kellene még?
Mondjuk néha engem is megdöbbent, hogy emberek milyen koszba, kuplerájba képesek vendéget hívni és csodálom, hogy nem szégyenlik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!