Mi ez a veszett harangozás vírushelyzet idején? Nem mondjátok hogy vannak misék? Az nem gyülekezés? Tömegrendezvény?
Figyelt kérdés
2020. nov. 15. 08:01
11/16 A kérdező kommentje:
Nem a harangszó miatt hanem hogy vannak e misék, mert egy darabig gondolom nincsenek, vagy legalábbis jó lenne ha nem lennének, max online. Mondjuk a harangozás vasárnap reggel furcsa, amikor amúgy pl nem lehet fúrni-faragni füvet nyírni zajongani.
2020. nov. 15. 11:06
12/16 anonim válasza:
Kettő között nincs összefüggés.
A miséket valszeg közösség nélkül tartják meg.
13/16 anonim válasza:
Ja hát vasárnap reggel mindenki maradjon csendben, kivéve a harangokat. Logikus valamilyen nézőpontból biztos, de én nem értem
14/16 anonim válasza:
Harangozás mindig azért történik mert misére hívja a híveket és mikor vége a misének akkor harang zárja a mise végét .
Továbbá azért szoktak harangozni mikor meghalt valaki lelki üdvéért tartót mise végén .
Világon mindenhol ahol templom van 12-órakor megszólalnak a harangok 1456 Nándorfehérvári győzelem tiszteletére !
15/16 A kérdező kommentje:
Hajrá Nándorfehérvár! Ezentúl legyen csak délben harangszó, és covid idején pedig ne legyen sajnos mise, csak online.
2020. nov. 15. 12:22
16/16 anonim válasza:
Mondjuk rohadtul nem értem, vasárnap hajnal 5 órakor miért kell felverni az embereket. Nyár van, az ember éjjel szellőztetne, ha már hétköznap dolgozik legalább hétvégén próbálná kialudni magát, de neeem, 5 órakor 10 percig kell verni a harangot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!