Miért nem merek egyedül vásárolni menni?
Megesik hogy ügyetlenek vagyunk. Nem hiszem hogy félned kellene attól ami megtörténhet. Ha állandóan ezen agyalsz, akkor annyira magával ragad a gondolat hogy valamit elronthatsz, hogy végül úgy is lesz. Nem nagyobb a valószínűsége annak hogy valamit elcseszel a boltban, mint mondjuk suliban, munkában vagy otthon.
Próbálj meg úgy elmenni egy szupermarketbe, vagy ami van az otthonod közelébe, hogy végül csak egy csokit veszel. De amíg bent vagy a bolban nyugodtan nézz szét, járkálj, nézd meg a termékeket. Olvasd el az összetevőket. Ha félsz hogy összetöröd, akkor kezd egy zsacskó csipsz alapanyagainak az elolvasásával, majd szépen tedd vissza a helyére. Nézz meg több terméket is, és végül vegyél magadnak egy csokit. Így meg is jutalmazod magad.
"Mit tegyek ellene? Mi a megoldás ?"
Gyakorlás. Elmész 100-szor úgy, hogy rossz, és megszokod.
Szociális fóbia, ahogy #1 is mondta.
Kellemetlen dolog, tudom - nekem is van :(
A megoldás az, hogy kitartóan és következetesen dolgozol rajta - ajánlom pszichológus segítségét is. Hidd el, egész kellemes és felszabadító :)
El kell hinned, hogy igazából senkit sem érdekel annyira a hibád, mint te gondolod. Sőt, még azelőtt elfelejtik, mielőtt kiérnek a boltból. Az embereknek megvan a maguk dolga, a mostani helyzetben pláne.
Én múltkor lazán elsírtam magam egy eladónő előtt, mert elég nagy hülyeséget kérdeztem. De aranyos volt, rosszul érezte magát amiért előidézte (pedig mondtam, hogy ez irracionális pánikreakció) és megnyugtatott, hogy semmi gond :)
Aki kinevet, az annyit is ér. Normális ember segít, vagy udvariasan ignorálja ha valamit véletlenül rosszul csinálsz (pl. leversz valamit a polcról - én múltkor a DM-ben egyetlen sampont löktem le, ami dominó-effektust indított el. Samponlavina. Pont ott volt egy kolléganőm, gyorsan visszapakoltunk együtt mindent.)
Van, aki mindenen röhög, mint egy hiéna. Neki nincs jobb dolga, mint mások szemében meglátni a szálkát, miközben ott van az a bizonyos gerenda a sajátjában. Vagy épp ő is hasonlóan érez, de ő meg örül, hogy most más járt hasonlóan.
Ne aggódj ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!