Utálom ha megérintenek, hogyan tudnám kúrálni magam?
Van olyan ember, akit nagyon szeretsz? Akitől elviseled az érintéseket?
Nekem a párom ilyen, főleg gyerekkori trauma miatt nem szereti, ha megérintik. A tarkóján különösen.
Tőlem nem bánja, ha hozzáérek. Kivéve a tarkóját, az még tőlem is kellemetlen.
De ha véletlenül hozzáérek és elhúzom a kezem, akkor kéri hogy tegyem vissza, mert hozzá akar szokni.
De persze a barátaidnak kéne tekintettel lenniük erre. Szerintem finoman, de határozottan lökd el a kezüket (ölelésnél őket), és higgadtan közöld, hogy neked ez nagyon kellemetlen, másképp fejezzék ki a szeretetüket.
Ismerős a dolog: én sokat voltam kórházban régen, és az ölelés a búcsúzást jelenti számomra minden tekintetben, így ez a régi beidegződés visszaköszönne, ha nagyon ölelkezne velem valaki. E mellett az érintést is emiatt (kórház) nem szeretem.
Talán egy megbízható személlyel gyakorolva óvatosan, apró lépésenként megtanulható lenne neked is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!