Mikorra várhatóak koronavírus miatt szigorítások? Iskolákban, óvodákban, tömegrendezvényeken?
"Nem lesz semmilyen szigorítás. A svéd- modell-t alkalmazzuk."
Hát bocs 2-es, de ebben nagyon tévedsz: ha a svéd modellt alkalmaznák, akkor TISZESSÉGESEN TÁJÉKOZTATNÁK az embereket, önálló, felelősségteljes egyéneknek tartanák őket, egyenlő partnernek és nem beszélnének össze-vissza.Nem kell maszk (mert még nem rendeltük meg, még nincs) - kell maszk (mert már megérkezett) kötelező a maszk - csak itt-ott kötelező a maszk,
trtsuk a másfél méteres távolságot de focimeccset nézőkkel tartunk nem másfél méter távolságot tartva, lakodalom, 499 fős rendezvény tartható, de 501 fős nem, stb. 8mert ha 499 fő között van 4-5 tünetek nélküli koronavírusos, az pont elég arra, hogy ezt az embermennyiséget gallyra vágja.
Meg egyél naponta 3 "öklömnyi" gyümölcsöt (miből is? a nettó 54 ezer ft-os közmunkás bérből???? ), zöldséget, stb.
"Nyáron kipusztul a vírus a melegben" - ja, csak ez nem jött be, mivel kiderült, hogy 95 fokot is vidáman túléli :-(
Ráadásul ez egy április végi cikk, s valahogy rohadt nagy hallgatás volt erről az egészről, hogy akár a 95 fokot is túléli.
Szóval nem, nem a svéd modellt követjük, hanem egyszerűen szabadjára lett engedve a dolog. Az nem ugyanaz, mintha
Én a magam részéről nem bánnám, ha nem kellene minden nap bebumlizni az irodába (napi 2 óra). De a home office elrendelésére (vagy legalább arra, hogy önkéntes alapon kelljen csak bejárni) egyre kevesebb esélyt látok. :(
Na mindegy... Illetve nem, csak térjek a tárgyra is.
Ezzel a szabadjára engedéssel csak az a kérdés, lesz-e az itt, mint tavasszal Olaszországban.
Bár ha eddig nem volt, szerintem már nem is lesz. Vagy enyhébb lett a vírus, vagy a BCG oltás vagy nem tudom.
"Bár ha eddig nem volt, szerintem már nem is lesz. Vagy enyhébb lett a vírus, vagy a BCG oltás vagy nem tudom."
Bocs, de te most melyik országról beszélsz? Magyarországról? Követed naponta a híreket? Minden nap nem kevéssel emelkedik AZ ÚJ fertőzöttek száma - már napi 3 ezernél tartunk.
Tavasszal egy csomó embernek az volt a baja, hogy NINCS is vírus, mert nem volt a rokonságában beteg - most meg már szinte mindenkinek van olyan ismerőse, aki vagy pozitív lett, vagy komolyan megbetegedett.
Bár lehet, vidéken még nem olyan komoly a helyzet, esetleg ott vannak még kevésbé fertőzött részek, de az ország egészére nem mondható el.
Tudod, más normális országokban közzétesznek egy grafikont (diagrammot) is, amin jól lehet követni, milyen meredeken emelkedik az ÚjJ fertőzöttek száma - itt meg szépen különbontják Budapestre meg vidékre, hogy minél kevesebbnek látszon. Mintha nem ugyanabban az országban élnénk. Az, hogy a térképen a megyékben külön jelezve van, az oké - külföldön is így megy.
# 14
De mégsincs katasztrófa, nincsenek tele a kórházak, halott kevesebb van, mint autóbalesetben..
Na, nagy nehezen találtam egy grafikont - íme, itt az "enyhébb lett a vírus"...
Itt meg, hogy nem teltek meg a kórházak:
És ne fekejtsd el, hogy most még a nyáron feltöltekezett immunrendszerünk védekezik a vírus ellen, de jön a tél, egyre inkább behúzódnak az emberek a zárt terekbe, ahol nő a fertőzés veszélye egy legyengült, január-februári- márciusi immunrendszerrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!