Mik a messenger “zöld pöttyel” kapcsolatban a tapasztalatok?
Tudom, hogy már rengetegen kérdezték előttem is, de úgy gondolom, hogy ez sokunk számára visszatérő kérdés. Mindenkit bosszant, ha látja azt a bizonyos “zöld pöttyöt”, átmegy az üzenet (kézbesítve van) és az illető még sem olvassa/válaszol rá...
Csináltunk egy tesztet egy barátnőmmel és a következőket tapasztaltuk, abban az esetben ha valaki kikapcsolja az elérhetőség mutatását (messengeren is és facebookon is), akkor:
1) a facebookon nem mutatja elérhetőnek sem telefononról, sem a böngészős verzióban sem. Még az új szoba funkciónál sem. (Ha valaki az elérhetőséget bekapcsolva hagyta, akkor a profilkép megjelenik az új szobáknál. Ez abban az esetben is igaz, ha mi magunk kikapcsoltuk ezt, de a másik fél nem.)
2) ha belemegyünk a messengerbe és ki van az elérhetőség kapcsolva, nem mutat online-nak minket.
3) ha ki van az elérhetőség kapcsolva és egy konkrét üzenetbe belelépünk, akkor mutat csak aktívnak, amíg az adott üzenetben tartózkodunk.
Nem nagyon használom a messengert.
Ha dolgozom (dolgoztam),én se néztem,válaszoltam,csak ha nagyon sürgős.Kétszer volt ilyen az elmúlt öt évben.
Mondjuk ismerőseim ezt tudják.
Én is magamból kiindulva tudok várni válaszra.
Sokat messengerezek, de sosem nézegetem, hogy ki elérhető. Szerintem ez a zöld pötty lesés kibszott szánalmas és rendesen fel tud kúrni, mikor valaki erre hivatkozva háborgat. Attól, hogy be van kapcsolva a gépem és megy a háttérben a fb valamelyik lapon, nem fogok automatikusan ráérni senkinek a szaros hasfájására. Ha annyira sürgős neki, majd felhív, ha pedig ír, akkor majd megvárja, ha arra járok és lesz kedvem meg kapacitásom neki válaszolni.
Engem folyamatosan elérhetőnek mutat egyébként, mivel a mobilom mindig wifin van itthon. Nyilván ha valaki ír nekem, arra is felpittyen és olyankor másnak is elérhetőnek mutat engem. Meg a gépemen is általában meg van nyitva a fb. Szerintem nem jelent semmit. És kifejezetten szánalmas, mikor valaki ezzel úgymond pórázon akarja tartani a másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!