Kinek milyen tapasztalata van Pozsonnyal kapcsolatban?
Figyelt kérdés
2017. nov. 8. 11:34
1/21 anonim válasza:
Budapest 2 ... látványra legalábbis. De nekem pozitív.
2/21 anonim válasza:
Személy szerint nem nagyon hatott meg a város. Szlovákok is kedvesek voltak, nem észleltem negatív dolgot.
(Tavaly voltam ott céges ügyből kifolyólag egy hetet.)
3/21 anonim válasza:
Vegyes. Az emberekkel nem volt baj, a látványosságok túlnyomó részét még mi, magyarok építettük, ezeket többségében szépen karban is tartják. Egyetlen negatívumot láttam, a személyes kedvencem, a Kék Templom környéke katasztrofális, üres, romos, agyongraffitizett épületek, szeméthalmok állnak körülötte, mint a legótvarabb gettóban. Az óváros szép, még a jópofának szánt bronz és egyéb figurák (Napóleon, Kandi és társai) sem tudják elrontani. Vannak azért szép köztéri szobrok is.:-) Összességében nekem egyedül a magyar vonatkozások miatt érte meg elmenni oda pár napra, egyébként nincs igazán jellegzetes, saját arculata, számomra pl. egy cseh kisváros is sokkal izgalmasabb, hangulatosabb.
4/21 anonim válasza:
Van itt egy ket szep hely, de osszessegeben semmi extra... Szerintem eleg kicsi, jo par hely el van hanyagolva, koszos. Ha turistakent jossz ide,nincs annyira sok latnivalo, egy nap alatt vegigfutod az egeszet. Azert utobbi idoben elkezdtek kiepiteni, felujitani par helyet. Bevasarlokozpont van mindehol. A hetkoznapi autos kozlekedes katasztrofalis. Neha a pozsonyi ejszakai elet is meg tud lepni...volt,hogy nem tudtunk egy normalis szorakozohelyet talalni. De amugy nem rossz hely.
5/21 A kérdező kommentje:
A magyar nyelvet mennyire beszélik?
2017. nov. 8. 13:30
6/21 anonim válasza:
A várban volt egy őr, aki beszélt magyarul, és az egyik étteremben egy pincér, mással nem találkoztam. Ettől persze még sokan tudhatnak magyarul, csak nem kerültünk kontaktba velük.:-)
7/21 anonim válasza:
Állítólag Pozsony lakosságának kb. 20%-a magyar, tehát gyakran lehet hallani itthoni nyelvű beszédet. Én Pesti vagyok, de pár éve gyakran jártam Pozsonyba szórakozni, a kedvenc helyem melletti gyárépület biztiőre is magyarul beszélt, meg a vasútállomás közelében van egy Szamoska nevű élelmiszer üzlet, ott is magyarul beszélt a pénztáros srác. Ám szlovák-magyarokról beszélünk, akik 2 anyanyelvűek, és a magyart jól hallható enyhén szlávos dialektussal beszélik.
8/21 A kérdező kommentje:
Hivatalosan Pozsony lakosságának csak négy százaléka vallotta magát magyarnak a legutóbbi népszámláláskor. Azonban nyilván ennél még sokkal többen tudhatnak magyarul. Egyébként azt hallottam, hogy a pozsonyiak jelentős része beszéli az angolt és a németet. Mennyire barátságosak a pozsonyiak a magyar turistákkal?
2017. nov. 8. 14:20
9/21 anonim válasza:
A vendéglátásban, turistahelyeken általában jól beszélnek angolul, a németet nem tudom, nem próbáltuk. Airbnb-s szállásunk volt, egy középkorú férfi tulajjal, vele is el lehetett boldogulni angolul, boltokban, bevásárlóközpontban vegyes, maszek sajtárus pl. kitűnő angolos, pénztáros néni nulla. Egyébként mi a helyiekkel ezeken kívül nem nagyon beszéltünk, családdal mentünk, útbaigazításra nem volt szükségünk, egy hosszú hétvégét töltöttünk ott.
10/21 anonim válasza:
Ja igen, mi nem tapasztaltunk ellenséges megnyilvánulást, nagy barátkozást se, nagyjából semlegesen, udvariasan álltak hozzánk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!