Kinek milyen tapasztalata van Pozsonnyal kapcsolatban?
Ha még aktuális a kérdés...én kétszer voltam Pozsonyban.Egyik alkalommal se tapasztaltam hátrányt,mert magyar lettem volna,senki nem köpködött le az utcán. Vendéglátóhelyen nyilván angolul kommunikáltam,pincér meg kedves volt. Fagyis amikor meghalotta hogy magyarul beszélek tesómmal,mondta hogy magyarul is lehet kérni..szóval ennyit a nagy magyarellenségről.
Amúgy a város szépen rendben van tartva. Nincs az nagy zsúfoltság,mocsok mint Pesten. Az utcák tiszták,1-2 cigicsikket láttam ha elvétve.Lakótelep(Petrzalka) szépen felújított ,bicikliút,gyógyszertárak,orvosi rendelők,bevásárlóhelyek,tisztaság jellemzi.
Látnivalókban valóban nincs annyi mint Pesten,de nem is akkora a város. A várat,várkertet, és onnan a kilátást érdemes megnézni.Ezen kivűl a főtér és környéke ami fontos látnivalókban.
Én éltem Pesten és összehasonlítva számomra Pozsony sokkal élhetőbb város lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!