Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Van valami időkorlát, hogy...

Van valami időkorlát, hogy hány óráig illik ráírni valakire?

Figyelt kérdés
Mert ugye nagyon rég csak a telefonálásra és sms-re vonatkozott az ilyen illem. Viszont most, hogy minden jelez a mobilon, hogy üzenet, e-mail... érkezett, megvan, hogy hány óráig illik írni valakinek?

2020. szept. 9. 20:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
93%
Nincs ilyen, mindenkinek a saját felelőssége, hogy lenémítsa vagy lekapcsolja a telefont, ha pihenni szeretne.
2020. szept. 9. 20:51
 2/13 anonim ***** válasza:
75%
Én utálnám ha este írogatna nekem valaki amikor már pihenni szeretnék, de mindenki más.
2020. szept. 9. 20:52
 3/13 anonim ***** válasza:
89%
Régebben még volt ilyen etikett, még amikor először elterjedt a chatelés, de mára szerintem elmosódott az egész. Ha hajnal 2-kor ír valaki, nem fogok rá megharagudni, mert mindig némítva van a telefonom, de megnézni se fogom azonnal :D
2020. szept. 9. 20:58
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Ismerősnek, barátnak akármikor írok. Távolabbi ismerősnek (pl kollega) vagy hivatalos ügyben este 8 után már igyekszem kerülni.
2020. szept. 9. 21:11
 5/13 anonim ***** válasza:
66%

Hát én utálom ha este 8 után rámírnak , kivéve ha az a család vagy közeli barát . De este 10 után kifejezetten pofátlanságnak érzem, én nagyon éberen alszom , felébredek rá.

Nem némítom le a telefonomat , hogy a család bármikor el tudjon érni ha baj van. Sajnos többször voltunk már ilyen helyzetben , és most is abban vagyunk. Fontos hogy meghalljam ha csörög.

Nem hiszem hogy olyan hűde fontos mondanivalója lenne bárkinek este 11 kor ami nem várhat reggelig.

2020. szept. 9. 21:21
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Nincs, ha nem vagy elmebeteg, aki az üzenetre azonnal választ vár, mert az üzenetnek nincs válaszadási határideje.

Azon mondjuk nevetek, aki egy emailen felháborodik este, diliházba való...

Telefonhívásért már este 8 után vagy reggel 6 előtt én is morgok birkáktól, ismerősök bármikor, ha baj van persze.

2020. szept. 9. 21:23
 7/13 anonim ***** válasza:
50%

Az attól függ milyen a kapcsolatod az illetővel, mi fér bele.

Tágabb értelemben bármikor, mindenki saját telefonjáért felelős mikor engedi,hogy csilingeljen. Éjszakára meg kapcsolja ki mindenki!

2020. szept. 9. 21:25
 8/13 A kérdező kommentje:

Természetesen nem várok választ :D

Igen, én is úgy gondolom, hogy az lenne a normális, hogy az ember maga gondoskodik a mobilról, hogy ne zajongjon ha pihenni akar, ha nem akarja, hogy zavarják. A megkülönböztetett emberek számára meg ugye ott a ne zavarj funkció...Legalábbis én így csinálom.

Viszont kíváncsi vagyok, más mit gondol erről.

2020. szept. 9. 21:56
 9/13 anonim ***** válasza:
50%

En is szeretem, ha van hang rajta, mert barmi lehet...

Es van program, amin nem kehet külön kapcsolni. Barat ir..vag addig elköszönünk, de tavoli ne írjon mar 8 utan es 9 elott

2020. szept. 9. 22:12
 10/13 anonim ***** válasza:
32%
Beállítható, hogy csendes időszakban kinek csörögjön ki a hívása. Emberek, nem csak nyomogatni kell a telefont, hanem érteni kell hozzá. Mindenkinek a saját butasága, ha éjjel álmából felveri egy idegen hívása, mert csak ahhoz ért, hogy nyomogassa a lájkokat.
2020. szept. 10. 07:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!