Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Így hogy fogok tudni érvényesü...

Így hogy fogok tudni érvényesülni az egyetemen?

Figyelt kérdés

Idén sikeresen felvételiztem egy nívósabb felsőoktatási intézménybe, azonban a távolság végett albérletbe kényszerülök menni egy szinte idegen kisvárosba. Sajnos a túlsúlyomból adódóan (103 kg-os vagyok, légyszi ne szóljatok le érte, tudom hogy milyen kellemetlen) problémáim vannak az önbizalmammal, és nagyon sok helyzetben az akaratom érvényesítésével. Általános iskolás koromban rengeteg atrocitás ért a súlyom és az introvertált személyiségem miatt. Hála az égnek, a gimnazista éveimet egy nagyon rendes osztályközösségben volt szerencsém eltölteni, ahol még annak ellenére sem bántottak, hogy nagyon kövér voltam/vagyok, amiért nagyon hálás voltam nekik, mindig minden jegyzetet és házit elküldtem nekik amiért befogadtak még így is :) Ezalatt a négy év alatt próbálkoztam barátkozással, azonban sajnos nem voltam képes kinyílni senkinek sem, mert nagyon féltem tőle :(

Ennek a bezárkózásnak végül az lett az eredménye hogy egyáltalán nem tapasztaltam meg semmit az életből, és ha számomra idegen szituációba kerülök, akkor azt sosem tudom a helyén kezelni, és elkezdek sületlenségeket beszélni, aminek révén nagyon sok kellemetlen élményben volt már részem. Mára már rengetegen néznek butának, vagy bolondnak, bár van egy kis igazságalapja :D Most az egyetem előtt próbálom magamat belehajszolni az ilyen számomra ismeretlen helyzetekbe (pl. albérlet intézése a szüleim nélkül: jövő héten fogok oda leautózni anyukám kocsijával egyedül hogy megnézzem a lakást, és megismerjem a leendő szobatársaimat :) ), de félek hogy túl esetlen vagyok. Egyetemen viszont szeretnék új életet kezdeni, szeretnék talpraesettebb és önálóbb lenni, valamint barátokat szerezni :) Ha minden igaz, megyek gólyatáborba is (rávettem magamat :D), bár van bennem egy kis félsz, ugyanis még nagyon idegen nekem ez az egész, és nem is igazán vagyok benne biztos hogy így ez a program számomra jó ötlet lenne-e. Fogalmam sincs arról, hogy el tudom-e engedni magamat kellőképpen, és hogy képes lennék-e jól érezni magamat. Szeretnék kicsit nagyszájúbb lenni, de amíg minden egyes számon kiejtett szó miatt kétségbe vonom a jogosultságomat arra hogy megszeressenek, addig kicsit nehézkesnek érzem a barátszerzést :D

Meg hát amíg kövér vagyok, nem is feltétlenül szeretne senki a barátjának tudni, ezért is kezdtem el diétázni, hátha megjön az önbizalmam, és a többiek is máshogy néznek majd rám :) Azonban sajnos nagyon későn döntöttem el magamban hogy elkezdek egészségesebben élni, így az egyetemet jelentős túlsúllyal kezdem. Mivel ez egy hosszabb folyamat, így muszáj lesz kicsit összeszednem magamat lelkileg, még úgy is hogy túlsúlyos vagyok. Hogyan tudnék elvonatkoztatni a saját testemtől a leendő hallgatótársaim megismerése során, ha látszólag ez az önértékelési problémáimnak a gyökere? Vagy ami talán még fontosabb: a korombeli évfolyamtársaim képesek lesznek elvonatkoztatni a súlyomtól?

A válaszokat előre is köszönöm! :)

19/L

2020. júl. 31. 17:35
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Itt már felnőtt emberek vannak, nem lesz gond. Akik gyerekesen viselkednek, azokkal ne is foglalkozz. A dolgok intézésébe meg majd belejössz, mivel itt rá leszel kényszerülve, de szerintem nem lesz gond.
2020. júl. 31. 17:46
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Felnott emberek krvara leszarjak egymas tulsulyat, maximum akkor erdekel barkit, ha ellenkezo nemu es randirol lenne szo, mert a vonzalmat nem tudja felulirni az ertelem.

De az osszes ilyen szorongas a dagi emberekben az egy onmaguk altal generalt hulyeseg. Nekem normalis alakom van, es pont leszarom, a masik hany kilo, ha jo fej, birom, ha nem jo fej, nem birom. (+ akik kuporognak a sarokban kussban, azok altalaban az “eszre se veszem, hogy letezik kategoria”.)

2020. júl. 31. 17:56
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ne izgulj, az egyetemen többségében, normális és nyitott emberek vannak, másrészt azért manapság már elég sok túlsúlyos van a fiatalok között is, nem fogsz kilógni sztem. Ettől függetlenül persze élj egészségesen, de nyugodtan nyílj meg az embereknek és barátkozz velük. A gólyatábor is jó ötlet volt, ott össze tudsz ismerkedni a leendő evfolyamtarsaiddal is.
2020. júl. 31. 20:02
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem teljesen jól állsz hozzá, ha nyitott, barátságos és kezdeményező vagy, akkor szerintem nem lesz ott semmi probléma :) Ezzel az "egyetemen már felnőtt emberek vannak" dologgal én mondjuk már nem feltétlenül értek egyet, de ez csak az én tapasztalatom. Nyilván nem ovis szinten megy a csúfolódás és ujjal mutogatás stb., de azért nálunk megy a pletyka, a kibeszélés és vannak, akik elég előítéletesek. Ugyanakkor azért arányaiban talán mégis igaz az, hogy a többség elfogadó és nyitott, vagy nem bántják a másikat nyíltan, megalázó módon. Nekem is inkább pozitív tapasztalatom van, és nálunk elég sok úgymond "különc" van, aki valami miatt (külső vagy belső tulajdonságok miatt) kilóg a sorból és nem tudnék olyat mondani, aki full ki lenne rekesztve, ne szólna hozzá senki. Én is féltem, mert nagyon sokan bántottak gyerekkoromban és kamaszként is (túlsúlyos voltam, pattanásos és csendes, önbizalomhiányos) és végül teljesen jól sült el a dolog. Szerintem ugyanúgy fogsz tudni barátkozni, meg fogod találni a saját társaságod, pláne így, hogy a leírás alapján egy tök pozitív, kedves, nyitott személyiségnek tűnsz :)
2020. júl. 31. 20:36
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, mindegyik nagyon hasznos volt!😊 Igen, valószínûleg túlgondoltam ezt az egészet, jó hogy egy kicsit meg is erôsítettétek abban hogy ez így van.
2020. aug. 3. 13:56
 6/6 anonim ***** válasza:

Nyugi, az én egyetememen hasonlóan egy 100+os hallgató lány volt egy igen komoly pozícióban és rengeteg barátja van. Nyilván tettek rá néhányan megjegyzést, de azok általában csak az irigység miatt.

95%-ban minden a kisugárzáson, kedvességen, tájékozottságon, humorérzéken múlik. Ezek alapjai pedig nagyrészt a saját magad elfogadásán múlik. Nyitottnak kell lenned és elengedned magad, nem szorongani.

2020. aug. 4. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!