Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mi lehet az oka, hogy megtanul...

Mi lehet az oka, hogy megtanultam jól ellenni egyedül, mégis értéktelennek érzem magam, mert nem nagyon vannak emberi kapcsolataim?

Figyelt kérdés
Olyan, mintha megrekedtem volna kamaszkoromban, és nem tudnék továbblépni. Már közelebb vagyok a 30-hoz, mint a húszhoz, de nem halad igazán az életem, és úgy érzem, főleg azért nem, mert túl kevés időt töltöttem társaságban. Olyan helyen nőttem fel, ami külváros, de kihalt helyen van, a környéken nem voltak gyerekek, akikkel barátkozhattam volna. Általános iskolai osztályom rossz volt, onnan nem maradtak barátaim. Középiskolában se találkoztam barátokkal iskolaidőn kívül, mert mindenkinek megvolt a dolga, meg messze laktunk egymástól. Egyetemen se nagyon jártunk össze, ott is mindenki inkább a saját régi barátaival töltötte az időt. Most meg már mindenki vagy azért elfoglalt, mert dolgozik, vagy mert párja van, vagy mást csinál. Valahogy elkerült a társasági élet, túlságosan megtanultam egyedül lenni, és azt veszem észre, hogy semmihez nincs igazán kedvem, és semminek nem látom értelmét. Nem tudom elképzelni, hogy egy munka, vagy egy sikeres tanulmány boldoggá tegyen, mert újra ugyanazt látom, hogy majd egyedül leszek abban is. Gőzöm sincs, hogy hogy segítsek ezen, mert hát egy átbulizott kamaszkort és olyan barátokat, akikkel mindenféle hülyeségen együtt átmentünk, már nem nagyon lehet ilyenkor bepótolni. De elengedni sem tudom, elveszettnek érzem magam. Hogy lépjek tovább vagy mit tegyek? Ki járt még így?
2020. júl. 19. 22:42
 1/7 anonim ***** válasza:
Mivel foglalkozol? Milyen emberek vesznek körül?
2020. júl. 19. 22:46
 2/7 A kérdező kommentje:
Hát... igazából semmit nem csinálok, mivelhogy most akarnék elhelyezkedni, de emiatt a szar vírus miatt nagyon nehéz. Hónapok óta keresek munkát. Itthon vagyok, csak a szüleimet látom, a fent említett okok miatt. Van diplomám, de nem volt túl jó választás, szeretnék még továbbtanulni, de kellene már munkatapasztalat és pénz is.
2020. júl. 19. 22:56
 3/7 anonim ***** válasza:
50%

Az az oka, hogy a leírtak alapján kényszerűségből "tanultál meg" jól elleni egyedül. Magyarul: magányosnak érzed magad. (Ami egyébként nem feltétlen az ismeretségek számán, mint inkább minőségén múlik).

Ha ez segít, megértelek. Én is voltam így sokáig.

Az a jó, hogy az interneten - a sok hülyeség mellett - már társaságot is lehet keresni. Próbálkoztál valahol?

2020. júl. 19. 23:08
 4/7 A kérdező kommentje:
Interneten? Most kicsit gondolkodnom kell, de szerintem nem igazán jött még össze. Ami igen, az is eltűnt idővel. A minőségi részt illetően igazad van. Nagyon pocsékul érzem magam, mert félbehagytam a tanulmányaimat, miközben nagyon jó agyam van, csak valahogy amiatt, amit leírtam nem igazán érdekel semmi. Érzéseim szerint egy évig csak buliznék barátokkal és csinálnék mindenféle hülyeséget. Utána boldogan ülnék le tanulni és dolgozni.
2020. júl. 19. 23:14
 5/7 anonim ***** válasza:
Hát ezt nem tudom átérezni, nem a haverjaim miatt lennék értékes.
2020. júl. 20. 00:46
 6/7 anonim ***** válasza:
Velem is ez van egyszerű nem tudok tovább lépni,ugyan ezeket éreztem majd sikerült munkát találni nagyon nehezen és szerencsével, kb 6 hétig oké volt de már komolyan mondom semmi sem boldogít,ugyan ezeket érzem én is,szívesen tanulnék tovább is mert örökké nem akarom ezt csinálni de hiányzik az ami neked is,kb semmi lehetőségem nincs nagyon mivel egyedül dolgozom.
2020. júl. 20. 02:04
 7/7 anonim ***** válasza:
F@szér kell lepontozni...
2020. júl. 20. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!