A modern embernek hogyan van ideje "mindenre"?
Egyszerűen nem tudom az emberek hogyan képesek dolgozni (karriert építeni), edzeni, tanulni (akár valami új képességet vagy szakmát), társasági életet élni, családdal foglalkozni, barátokkal kommunikálni, saját magukkal foglalkozni, és mellette még párt keresni?
Én próbálok mindent összeegyeztetni, de nem megy. Úgy érzem az egész összeomlik, és rossz kedvem lesz, majd hagyom az egészet inkább. Nem tudom hogyan tudnék fenntartani egy kapcsolatot mindezek mellett, de szeretnék.
Egszerre nem megy,mert valaminek a rovására,menne.
Álltalában a barátok,haverok,elhanyagolására.
És az idegekre.
Mindenre jut idő, ez tök igaz, csak nem mindegy, hogy mennyi.
Az ember a munkaidejét általában kidolgozza, mert ki kell dolgoznia. Jobb esetben 4-5 órakor feláll és elengedi az egészet. Utána szoros időbeosztással intézi a gyereket, a bevásárlást, a háztartást, lop egy fél órát némi otthoni tornára és miután a gyerek lefeküdt, esetleg egy telefonos csevelyre egy barátnővel, szülővel, tesóval, vagy elővesz egy jó könyvet. Hétvégén dönt az ember, hogy szülők, vagy barátok. Ez szerintem még tartható, főleg ha van egy kis segítség is. Mondjuk külön élő apuka, vagy közeli nagyszülők.
Tanulás már csak úgy jöhet a képbe, ha valaminek a rovására megy. Sajnos a randizgatás is.
Mi ketten vagyunk, így szerintem könnyű mindenre időt szánni, de még így is mérlegelni kell, hogy melyik társasággal menjünk és hova, mikor lopjunk csak a kis családunkra közös időt, stb. Mindezt persze nyomás alá helyezve, mert mindenki látna, mindenkivel "régen találkoztunk", stb.
Nincs időnk és rohanunk.
Az emberek a melóban az íróasztal mellett reggeliznek valami fullegészségtelen pékterméket, rohannak a 3 percenként járó villamoshoz, a 6, max 7 óra alvás az alapértelmezett
Egy jó zuhany alatt se állnak le 10 percig elmélkedni, dúdolni, hanem 1 perc és rohan tovább. Rohanva öltözik, rohanva takarít, rohanva mosogat.
Rosszabb esetben munka közben ebédel.
Nem főz, nem süt, a hobbijaival már évek óta nem foglalkozott.
Az egész mai élet egy rohanás.
Amúgy még a való életben beszélgetés közben találsz olyanokat, akik szerint fontos a napi 8 óra alvás vagy aki legszívesebben csak napi 6 órát dolgozna vagy egyéb módon látszik rajta a lelassítás képessége.
De itt ezen az oldalon mindenki tökéletes...
"en sem toltok tobb orakat a baratokkal, hanem kb 1-1,5 ora alkalmankent, illetve az itthoni edzes is kb 30-40 perc, stb."
Megértelek, de pont erről írtam... :(
Egy ideális világban, ha egy barátnőjével találkozik az ember, akkor az az este a találkozóé. Például munka után 17:30-tól 21-ig.
A sport pedig heti 3-4 órányi, eljárva, nem otthon és egy kedvelt sportág, ami hobbi is.
Én pl nem szeretnék gyerekeket és a napi 6 óra meló a cél, home office-ban.
Köszi a 0%ot.
A modern ember egy részét csinálja akkor is a teljes mindenségnek, ami körülötte forog. És a többit a mások munkája által keletkezett erőforrásból veszi igénybe, mint az ételhez a nyers anyagot, vagy az operációs rendszert a telrefonjára, az autót, a kést, a virágot...
A modern ember nem csinál mindent. A társadalom csinál mindent és szolgáltatásokat vesznek az emberek.
Köszi ismét a 0%ot. Viszont kívánom!
Ja,Valaki pontozgat lefele,,hogy kellene megtudni melyik felhasználó?
Kikéne innen tiltani az ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!