Ciki a természettudományos érdeklődés?
Általában kevesen jók a suliban matekból, pedig nagyon sok terület épül rá, még a sport és a zene is, és nem elég érdekes a tanterv a kevésbé népszerű tárgyakból. Ha több kreativitást, gyakorlati, életbeli példát, építenének bele a tananyagba, több érdeklődés is övezné ezeket.
Nekem általánosban volt egy kémiatanárnőm, aki tartott szakkört, ahol kísérletezgettünk, tüzet festettünk például, amire mai napig emlékszem, pedig már több, mint 20 év eltelt azóta, de emlékezetes maradt, mert érdekes volt.
Könnyebb szeretni a kézzelfogható dolgokat.
Unalmas - Ez relatív. Valakinek a gitározás, vagy a focinis lehet unalmas. Nem te vagy a világ közepe.
Nem túl hasznos - Ez akkora baromság, hogy inkább nem is írok rá semmit. :D
Érdeklődést írtam, nem továbbtanulást - szövegértés. Mondjuk azt nem tudtam, hogy egy vegyésznek nem jut munka, vagy ha mégis, nem fizetik meg, de köszi az infót.
A hasznosságról még: miért kell egy hobbinak mindenáron hasznosnak lennie? Aki rajzol, zongorázik, vagy kosarazik, az is mind unalmas? Meg hogy jön ezekhez a fizetés? El vagy tájolva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!