Szörnyen érzem magam, lelkiismeret furdalásom van. Mit tegyek?
Sziasztok!
Tegnap este történt a dolog és nem tudom mi tévő legyek. :(
16 éves vagyok, azaz gimi 11. osztály. (Nem vagyok év vesztes.) Én vagyok az osztályban a legfiatalabb, ebből már sokszor volt problémám. Amúgy sem nagyon szeretnek az iskolatársaim, de úgy érzem/éreztem kicsit sikerült beilleszkednem. (2 éve járok a mostani sulimba). Sokan iskolát váltanak ebben az évben, kb. 7-en.
Tegnap készítettünk egy olyan messenger csoportot amiben csak azok vannak benne akik jövőre is velünk lesznek. (Egyébként amibe a volt osztálytársaink benne vannak, az a csoport is megmaradt, hogy tudjunk velük együtt beszélgetni, de ezt most nem részletezném.) Van egy osztálytársunk, nevezzük X-nek. Azt hittük őt vettük fel a csoportba, de kiderült, hogy egy győri, idegen, 18 éves srácot vettünk fel (ő, az idegen legyen Y.). X egy nagyon vicces fiú, így azt gondoltuk szórakozik, amikor azt mondta nem is ismer minket. Ezután rájöttünk, hogy ő tényleg nem ismer minket. Idáig nem volt semmi probléma, a barátnőm aki felvette, tisztázta vele a dolgot, és elnézést kért a kellemetlenségért. Ezután a két fiú osztálytárs elkezdett Y-nak írogatni, de olyan szinten bántották, hogy az valami eszméletlen. Pedig Y SEMMIT nem csinált az ég egy adta világon. B*zinak és cigánynak nevezték. Ezután Y-t csak akkor hagyták békén a srácok, ha bocsánatot kért tőlük. (Senki sem tudja miért kellett bocsánatot kérnie Y-nak.)
Mindenki szerint tök jó pofák voltak a fiúk, de én szörnyen érzem magam miattuk, nagyon leégették a viselkedésükkel az osztályt. Ha az osztályfőnöknek szólok úgyis elmondja, hogy én szóltam neki és megutálnak az iskolatársaim.
Szerintetek mi lenne a helyes? Kérjek Y-tól bocsánatot a viselkedésükért? (Egyébként a fiúk mindig ilyenek, de most azért túl léptek egy bizonyos határt.)
Köszi a tanácsokat!
Hát ez nekem is furi, hogy messangeren hogy lehet zaklatni valakit? Nagyon egyszerű letiltani bárkit is.
Szerintem simán írj rá, a srácra, hogy sajnálod hogy kellemetlenséget okoztak neki az osztálytársaid. És egyszerűen tiltsa őket.
Azt meg, hogy te írsz a srácnak senki nem fogja megtudni (gondolom)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!