Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » A párom piszkál, mert nem...

A párom piszkál, mert nem jövök ki jól az emberekkel? (többi lent)

Figyelt kérdés
Már 6 éve élünk együtt egy társasházi lakásban. Ez egy több lépcsőházból álló házsor, külön, zárt udvarral. Az itt lakók közül pár család szokott lent beszélgetni, van egy kicsi játszótér, pad, garázsok. Én a személyiségteszt szerint (meg persze tudom is magamról) 92% introvertált vagyok, nem szeretek "small talkolni" senkivel, nem bírom elviselni az ilyen bájcsevejeket az időjárásról, hogy mikor gallyaznak, meg hoznak sódert az udvarra... Igazából vagy 80 lakás van itt, de ugyanaz az 5-6 család szokott lent tobzódni, mert gondolom nincs jobb dolguk. A párom velem ellentétben elég extrovertált, hetente párszor odamegy hozzájuk beszélgetni, de nagyon jól tudom, hogy csak a látszat fenntartásáról van szó, hogy hú, ő milyen jó arc, a hátuk mögött meg röhög rajtuk és szidja őket. Én nem bírnék odamenni és kényszerből látszat beszélgetni meg röhögcsélni a semmin, a hideg kiráz ettől. Most is lent vannak, hallom, ahogy próbálják egymást túlüvölteni kb., mert annyira nagyhangúak, az ilyesmit meg amúgy sem bírom elviselni... Történt ma, hogy az egyik lakó megállította a páromat beszélgetni, miközben az autóval mentünk a kapu fele. Mivel boltba indultunk ezért rajtam maszk is volt, amiből alapból nehéz érthető beszédet kipréselnem. Amikor elindultunk, elkezdett velem nem túl szépen beszélni, hogy engem itt egy "böszme parasztnak" tarthatnak, mert sose köszönök (mindig odaköszönök, de nyilván vagy nem hallják meg, vagy nem is érdeklem őket, mert sokszor arra sem méltatnak, hogy visszaköszönjenek...) Meg hogy a múltkor is azt kellett hallgatnia, amikor lent voltunk, hogy az egyik kisgyerek röhögcsélve szaladgált körülöttem, hogy "néééézd most köszöööönt" én meg majdnem elsüllyedtem... Mivel elég nagy az udvar, ők meg sokszor bicikliznek, vagy homokoznak, nyilván nem szaladok körbe utánuk, hogy "figyelj már kissrác, hadd köszönjek már", így elég egyértelmű, hogy ilyenkor azoknak szoktam, akik mellett elmegyek a kaputól a lépcsőházajtóig. És amúgy a szülei semmit nem szólnak a gyerekre (vagy csak az én gyerekkoromban volt divat, hogy nem szólunk be felnőtteknek, főleg olyanoknak, akiket nem is ismerünk?) Olyan is volt, hogy éppen jöttem be, odaköszöntem a felnőtteknek, akik a bal oldalon álltak, viszont jobbra, egy nyitott garázskapu mögé nem néztem be. Már jöttem fel a lépcsőn, amikor hallottam szintén az egyik kisgyereket, hogy anya, a buta néni nem köszönt... És az anyja nem mondott rá semmit. Hát, igazából már gyomorgörcsöm van lemenni, direkt figyelek, hogyha lehet, senkivel ne találkozzak, mert borzasztó már a páromtól is ezt hallgatnom, amikor szerintem semmi rosszat nem csináltam... :(
2020. jún. 2. 18:22
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ezek nagyon trash emberek lehetnek, tipikus panelprolik a gyerekeik meg örökölték az agyiszintet.
2020. jún. 2. 18:45
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Azert gyonyoru parod lehet, hogy masoat a hatuk mogott, teged meg egyenesen szembe szid. Nem csodalom, ha cisszahuzodo vagy. Utalom az ilyen cimkezeseket, hogy introvertalt stb, mert legtobb esetben inkabb csak visszahuzodosagrol van szo amit pont egy ilyen kedves "partner" tud kialakitani (vagy csaladtag stb). Tehat aki mindenert beszol meg leszol. Most oszinten: tegye fel a kezet az aki szivesen beszelgetne olyanokkal akik lebutazzak stb. Megkene vedened magad a paroddal szemben, semmi koze hozza, hogy koszonsz e vagy sem es vegkepp nem kell apaskodnia feletted (vagy anyaskodni), mert ez mar az a szint. Nem tekint teged egyenrangu felnek es meg is van az eredmenye. Abban viszont igaza van, hogy ha nem is kell bajcsevegni, de koszonni illik. Oke, ha valaki nem viszonozza annak tobbet nem kell koszonni, de erted. En is utalom azokat akiknek koszonok a lepcsohazban es nem koszonnek vissza. Milyen bunkosag mar. De meglepodnel, h mennyi ember nem koszon. Ez nem rolad szol, nekem se mindenki koszon. Ahogy a boltokba se koszonnek az emberek altalaban (pedig nagyon is illene).
2020. jún. 2. 19:01
 3/4 anonim ***** válasza:
65%

Azért, ha mindenki ugyanazt gondolja rólad, akkor nézz magadba. Van benned egy jó adag gőg, hogy nem ereszkedsz le hozzájuk "bájcsevegni", és ezt megérzik rajtad.

A pároddal sem passzolsz össze. Hosszú távon ebből még rengeteg konfliktusotok lesz (és nem a szomszédok miatt).

2020. jún. 2. 19:22
 4/4 anonim ***** válasza:
70%

ejha mintha csak rólam irtál volna :D

Ugyanilyen vagyok, az időseknek, nőknek köszönök elsőként én, és visszaköszönnek.

De van itt a társasházban pl egy csávó, velem egykorú lehet. Soha nem köszön előre, pedig ő a pasi, akkor én mi nyavajáért köszönjek.

És ha pl a pasimmal vagyok, akkor a pasimnak szokása jó előre odaköszönni mindenkinek, és ennek a f.szarcúnak is szokott, de én még akkor sem mert tudom h a csávó sosem köszön magától nekem, na mindegy :D

A lényeg h sz.arj a párod véleményére. Köszönj direkt mindenkinek jó hangosan, és ennyi a dolgod. Ha szólnak hozzád, szólj vissza.

Nem kell erőltetned a bájcsevejt, csak hogy a párodnak megfelelj.

Az exem ugyanezt csinálta mint a pasid. "Hogy lesznek így barátaid, ha ilyen bunkó vagy stb"

Vicc az h neki nincsenek most barátai, én több emberrel tartom a kapcsolatot mint ő :D Nem mintha ez verseny lenne, de évekig ő alázott minden hülyeséggel, mert nem felelek meg a szociális normáknak, most mégis ő vergődik tök magányosan :D

A mostani pasim is ilyen mint a tiéd, imád jópofiskodni, odaköszönni mindenkinek, odabökni valami megjegyzést. Sőt nyalizni is imád, hogy őt kedveljék. Olyan embereknek is nyalizik akik kimondottan gorombák vele.

Na engem ez idegesít, de nem szólok neki inkább érte.

És a pasim hálisten nem ilyen köcsög velem, tudja h nekem ez megerőltető, hogy fölösleges emberekkel fölösleges dolgokról dumáljak. Sőt nekem még egy pizza megrendelés is nyűg. Persze megteszem ha meg kell. De van olyan kedves a barátom, hogy az ilyeneket inkább ő intézi. Ha pl boltban vagyunk és van valami kérdésem az eladóhoz, ő egyből megy és kérdezi helyettem, mert tudja hogy nekem kényelmetlen az ilyesmi.

Soha nem csesz le, így szeret ahogy vagyok, és annyira jó érzés. Kívánom, hogy te is találj hasonlóan elfogadó partnert.

2020. jún. 2. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!