Hogyan tudnék feloldódni nyomorékok társaságában?
Nagyon zavar, ha egy testi fogyatékossal, vagy törpével találkozom feszengek.
Ez érződik a beszédemen, is és ez biztos rosszul eshet nekik, hogy zavarban vagyok.
Szeretnék ugyanolyan nyílt és őszinte lenni, velük is mint bárki mással, hisz ők is a bárki részei.
Nagyon zavar ez a tulajdonságom.
Gondolj rájuk másként: belül ők is ugyanolyan emberek, mint te. Az, hogy nekik nem volt akkora szerencséjük, hogy egészségesek legyenek testileg, az más lapra tartozik. De a fogyatékosságuk nem több egy olyan tulajdonságnál, mint hogy barna valakinek a szeme, vagy szőke a haja.
Tehát neked sem kell jobban feszengened velük, mint egy barna szeművel, vagy egy szőke hajúval szemben.
Nekem van mozgássérült hozzátartozóm, és állitom, hogy mind emberileg, mind iq-ban magasan felette áll az átlag egészséges embereknek.
Elég sértő ez a megnevezés, furcsa, hogy ezt a kérdés leírásakor nem vetted észre.
Időbe telhet, de a legjobb megoldás az, ha megismered őket. Adj erre időt magadnak.
Ajánlom ehhez kapcsolódóan ezt a csatornát: https://www.youtube.com/watch?v=qlcgaIMeMyw
"Ez érződik a beszédemen, is és ez biztos rosszul eshet nekik, hogy zavarban vagyok."
Egyébként, hidd el, amilyen bunkón és megértés nélkül fordul hozzájuk néhány ember életük során, az bántja őket a legkevésbé, ha te zavarban vagy...
Kettes, épp ez a problémám.
Tudom hogy ugyanolyan emberek, tudom hogy tőlem gáz a szorongás, de nem tudom feloldani...
Sokan írták hogy sértő a kifejezés.
És igazuk, van. De azzal, hogy hétköznapi szót használok rájuk, csak természetesebbé akarom tenni a megfogalmazást, hogy így hátha feloldom a szorongást.
Pesten volt egy kerekes székes ismerősöm, egy okos eltökélt és rohadt vicces csaj, de nem tudtam levetkőzni ezt a belső feszültséget...
..olyan mindtha állandóan arra figyelnék hogy ne bántsam meg, de ezzel feszülté válok, és ez sokkal sértőbb ránézve.
Ezen szeretnék változtatni.
"azzal, hogy hétköznapi szót használok rájuk, csak természetesebbé akarom tenni a megfogalmazást, hogy így hátha feloldom a szorongást."
A hétköznapi és a közönséges, pejoratív szóhasználat nem egy és ugyanaz. (Szerintem egy fekete sem örülne, ha "nigger"-nek neveznéd, és nemigen oldanád vele a feszültséget...)
Egyébként mi a fenével bántanád meg? Semmit nem tudok elképzelni, mivel lehet megbántani, azon kívül, hogy esetleg elszólod magas és "nyomorék"-nak nevezed.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!