Miért a napbarnított bőrszín a szépségideál?
Figyelt kérdés
Igazából csak azért zavar, mert ha elmegyek nyaralni, mindig mindenki megjegyzi, hogy nem is barnán jöttem vissza. De ha egyszer nekem nem élvezet a napozóágyon sütkérezni a kánikulában? Ráadásul (főleg fehér bőrű embereknek) óriási hiúság azért kitenni magát UV-sugárzásnak akár strandon, akár szoláriumban, mert menő barnának lenni.2020. ápr. 14. 08:55
11/15 anonim válasza:
Soha nem napozok, a meleget is utálom. Engem nem érdekel, ki mit gondol.
Talán azért preferálják a barna bőrt egyesek, mert egyes ruhaszíneket kiemel, az egészségesség látszatát kelti (de csak kelti), nem látszanak a bőrhibák és karcsúsít.
12/15 anonim válasza:
Tónusosabbá teszi azt a testet is, ami nem az, röviden.
De egyébként a fénykárosodás mértéke akkora, hogy nem éri meg. 10-20 évvel később a bőr minősége olyannyira leromlik, hogy egyszerűen árt a szépségnek mindent összevetve. Nem hiába mondják, hogy a ráncok megelőzése érdekében használjon az ember fényvédőt.
13/15 anonim válasza:
8: és akinek nincs kidolgozott, formás teste, ott mit emel ki? A hurkákat, a löttyedtséget? :D
14/15 anonim válasza:
Èn ha nyaralok illetve itthon is kifekszek napozni. Èn szeretem a napbarnìtott bőrt, szebb is a sàrga ruhadarabokat szèpen kiemeli :) Nem màsnak barnulok , hanem mert èn ùgy èrzem magam jòl.
15/15 anonim válasza:
Csak Magyarországon ez a szépségideál. A világ legtöbb országában a fehér bőr, Nyugat-Európában azért, mert így nem néznek bevándorlónak, Ázsiában pedig azért, mert ott is a fehér ember az ideál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!