Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért a napbarnított bőrszín...

Miért a napbarnított bőrszín a szépségideál?

Figyelt kérdés
Igazából csak azért zavar, mert ha elmegyek nyaralni, mindig mindenki megjegyzi, hogy nem is barnán jöttem vissza. De ha egyszer nekem nem élvezet a napozóágyon sütkérezni a kánikulában? Ráadásul (főleg fehér bőrű embereknek) óriási hiúság azért kitenni magát UV-sugárzásnak akár strandon, akár szoláriumban, mert menő barnának lenni.
2020. ápr. 14. 08:55
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
92%

Nem az.

Sőt, a szolárium meg a szénné napozott bőr már ciki.

De 20-30 éve még tényleg menő volt.

2020. ápr. 14. 09:00
 2/15 anonim ***** válasza:
94%
Ki mondta, hogy az? A 80-as években volt az divat, nem ma. Az pedig elég régen volt.
2020. ápr. 14. 09:04
 3/15 anonim ***** válasza:
17%
Mert jobban néz ki mint a vakító fehér.
2020. ápr. 14. 09:04
 4/15 anonim ***** válasza:
12%

Azért, mert hányinger módon néz ki a fehér bőr.

Kb a halottak néznek ki úgy a ravatalozón.

"Igazából csak azért zavar"

Szóval neked se tetszik, csak várod a visszaigazolást, hogy másoknak igen.

Nem, nem tetszik senkinek sem, egészségtelen, ronda, visszataszító.

Aki mást mond, az hazudik, pont.

2020. ápr. 14. 09:19
 5/15 anonim ***** válasza:
95%
Nem az. Nagyon sok ember kampanyol mar mellette, mennyire gaz. A borrak nem meno, meg az sem, hogy 30 evesen mar ugy nez ki a borod, mintha 45 lennel... En sosem mentem napra direkt suttetni magam es mindig igyekszem arnyekban maradni. Tobbek kozott szerintem ezert is hiszi azt mindenki aki nem ismer, hogy most multam el 20, kozben jovore leszek 30. Egy darab ranc sincs rajtam sehol, lehet, hogy feher a borom, de pihepuha, ude es friss :)
2020. ápr. 14. 09:19
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem teljesen fehér a bőröm és szeretem is magamon, másokon szintén

Engem taszít a nagyon barna bőr.

Amúgy nem kell napozgatni, a vizesen jobban fog a nap 🙃

Kb kaméleon vagyok, gyorsan vissza is fehéredek hála égnek.

Kell egy egészséges nappal való érintkezés, de a túlzott barnulás/napozás/szoli kifejezetten roncsolja a bőrt, ráncosít rendesen.

Anyám durván nyomja a napozást.

Amikor maszíroztam ki a vádliját...hát durva volt a bőrének állaga, mintha száraz hyűrött zacsi lett volna a felső rétege 😥

2020. ápr. 14. 09:21
 7/15 anonim ***** válasza:
27/N 6#-os
2020. ápr. 14. 09:21
 8/15 anonim ***** válasza:
24%

Lehet hülyeséget mondok, de pl a testépítők azért mennek bronz-barnán versenyekre, mert az emeli ki a legjobban az izmaikat.

Így a lebarnult csajok, srácok is "jobban" néznek ki.

Plusz ha le vagy barnulva, az azt mutatja, hogy nyaralni voltál, jó dolgod volt, süttethetted magad a napon :)

2020. ápr. 14. 09:24
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Régen a fehér volt a divat.

Mindig az, amelyiket nehezebb megszerezni.

2020. ápr. 14. 09:32
 10/15 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem alapvetően az számít "kívánatosnak", ami a gazdagságot, jómódot jelzi. Nálunk (szerintem igazából csak a nyugati média és az ő szépségideáljaik majmolása miatt) ez a barna bőr. Európa és Amerika nagy részén kénytelen az ember többszáz kilométert utazni délre, hogy rendesen lebarnuljon. A napról napra élő embernek sem ideje, sem pénze nincs erre, ő télen-nyáron robotol a városban, nem barnul le. Nálunk szerintem eredetileg pont, hogy a fehér bőr volt a kívánatos (lásd: minden mesebeli hercegnőt úgy jellemeznek, hogy "bőre fehér volt, mint a hó, a napra lehetett nézni, de rá nem" stb.), itt a legegyszerűbb napszámos vagy közmunkás is pár nap alatt etnikum árnyalatúra barnul. Jóval később kezdett el bejönni hozzánk a barna bőr imádat.

Ázsiában pont, hogy a fehér bőrt tartják szépségideálnak, mert náluk a mai napig ez jelzi a jómódot, az egyszerű munkások bőven lebarnulnak, miközben szedik a rizst. Kínozzák is magukat az ottani nők rendesen mindenféle bőrfehérítő csodaszerrel.

2020. ápr. 14. 09:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!