Miért a napbarnított bőrszín a szépségideál?
Nem az.
Sőt, a szolárium meg a szénné napozott bőr már ciki.
De 20-30 éve még tényleg menő volt.
Azért, mert hányinger módon néz ki a fehér bőr.
Kb a halottak néznek ki úgy a ravatalozón.
"Igazából csak azért zavar"
Szóval neked se tetszik, csak várod a visszaigazolást, hogy másoknak igen.
Nem, nem tetszik senkinek sem, egészségtelen, ronda, visszataszító.
Aki mást mond, az hazudik, pont.
Nekem teljesen fehér a bőröm és szeretem is magamon, másokon szintén
Engem taszít a nagyon barna bőr.
Amúgy nem kell napozgatni, a vizesen jobban fog a nap 🙃
Kb kaméleon vagyok, gyorsan vissza is fehéredek hála égnek.
Kell egy egészséges nappal való érintkezés, de a túlzott barnulás/napozás/szoli kifejezetten roncsolja a bőrt, ráncosít rendesen.
Anyám durván nyomja a napozást.
Amikor maszíroztam ki a vádliját...hát durva volt a bőrének állaga, mintha száraz hyűrött zacsi lett volna a felső rétege 😥
Lehet hülyeséget mondok, de pl a testépítők azért mennek bronz-barnán versenyekre, mert az emeli ki a legjobban az izmaikat.
Így a lebarnult csajok, srácok is "jobban" néznek ki.
Plusz ha le vagy barnulva, az azt mutatja, hogy nyaralni voltál, jó dolgod volt, süttethetted magad a napon :)
Régen a fehér volt a divat.
Mindig az, amelyiket nehezebb megszerezni.
Szerintem alapvetően az számít "kívánatosnak", ami a gazdagságot, jómódot jelzi. Nálunk (szerintem igazából csak a nyugati média és az ő szépségideáljaik majmolása miatt) ez a barna bőr. Európa és Amerika nagy részén kénytelen az ember többszáz kilométert utazni délre, hogy rendesen lebarnuljon. A napról napra élő embernek sem ideje, sem pénze nincs erre, ő télen-nyáron robotol a városban, nem barnul le. Nálunk szerintem eredetileg pont, hogy a fehér bőr volt a kívánatos (lásd: minden mesebeli hercegnőt úgy jellemeznek, hogy "bőre fehér volt, mint a hó, a napra lehetett nézni, de rá nem" stb.), itt a legegyszerűbb napszámos vagy közmunkás is pár nap alatt etnikum árnyalatúra barnul. Jóval később kezdett el bejönni hozzánk a barna bőr imádat.
Ázsiában pont, hogy a fehér bőrt tartják szépségideálnak, mert náluk a mai napig ez jelzi a jómódot, az egyszerű munkások bőven lebarnulnak, miközben szedik a rizst. Kínozzák is magukat az ottani nők rendesen mindenféle bőrfehérítő csodaszerrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!