Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Az normális, hogy párom...

Az normális, hogy párom holnap túrázni akar néhány barátjával?

Figyelt kérdés
Meghívtak minket egyéves lányunkkal, hogy menjünk holnap túrázni. Rajtunk kívül még hárman jönnének. Őszintén szólva én nekem kezdettől fogva nem tetszett az ötlet a vírus miatt, pont hogy kerülni kellene az ilyen összejöveteleket. Ráadásul több mint egy éve gyakorlatilag egyszer sem találkoztunk és nem hívtak sehová. Akkor miért most kell? Nem is vágyom a társaságukra, amióta megszületett a lányunk, egyszer nem jöttek látogatóba vagy kérdezték meg, mi van velünk. Csak párommal találkoztak néha, mert egy helyen dolgoznak. Párom mindenesetre mindenképpen el akar menni velük, hiába próbálom lebeszélni, azt mondta, az sem érdekli ha én itthon maradok a gyerekkel. Elég rosszul esett, nem értem, miért olyan fontos pont most ez. Amúgy szoktunk hármasban kirándulni, túrázni, mert most csak így lehet. Azt sem értem, ezek a "barátok" miért veszik ilyen félvállról a dolgot. Vagy én lihegem túl? Amúgy már legalább egy hete meg volt beszélve, hogy ha már a rokonokkal nem találkozhatunk, akkor együtt töltjük az ünnepeket. De úgy látszik, neki ez nem olyan fontos.

2020. ápr. 11. 17:51
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
23%

Ha eleve egy helyen dolgoznak, akkor semmivel sem nagyobb a kockázat, hogy elkapnak egymástól valamit.

Másrészt a szabadban túrázás nem tiltott, csak ha nagy csapat lenne együtt.

De ha valamelyik fertözö lenne, akkor is már megfertözték volna a párodat, ö meg téged meg a gyereket , mivel munkaidöben úgyis együtt vannak.

Szóval szerintem fölösleges emiatt problémázni, egész más lenne, ha olyanokkal akarna menni, akikkel eddig nem találkozott.

2020. ápr. 11. 18:27
 12/17 A kérdező kommentje:
Egy munkahelyen dolgoznak, de már egy ideje home office-ban, nem járnak be.
2020. ápr. 11. 18:37
 13/17 anonim ***** válasza:
Hova akarnak menni túrázni? Az ünnepek idejére nagyon sok kirándulóhelyet lezártak. Mielőtt elindulnak nézzenek utána, hogy azon a környéken milyenek az aktuális helyi rendeletek.
2020. ápr. 11. 18:46
 14/17 A kérdező kommentje:
A lezárások miatt faggattam páromat, hogy mégis merre akarnak menni, de azt mondta, pontosan ő sem tudja.
2020. ápr. 11. 19:04
 15/17 anonim ***** válasza:
0%
Tisztában vagytok vele, hogy kb. szeptemberig ez lesz? Már veszekedtek és nem tudtok megbeszélni ilyen alap dolgokat? És mindenki elfogja kapni a vírust, ha nem holnap akkor két hónap múlva!
2020. ápr. 11. 20:57
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
# 15 Nem az a lényege a korlátozásnak, hogy ne kapjuk el, hanem az, hogy ne mindenki egyszerre! LASSÍTANI kell a vírus terjedését. Egyik ország egészségügye sincs felkészülve arra, hogy a lakosság 80%-a egyszerre betegedjen meg, a magyar meg pláne nincs. Mit nem lehet ezen megérteni???
2020. ápr. 11. 21:19
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem két okból sem helyénvaló.

1.) a vírus miatt a kirándulás csak az egy háztartásban élőkkel vagy egyedül engedélyezett/javasolt, lehetőleg a tömegközlekedés használatának kerülésével.

2.) ha nem lenne vírus, akkor sem helyénvaló pont Húsvétkor otthagyni a családot.

Én sokat túrzázok a barátaimmal, meg többször elmegyünk ugymond "fiús-ottalvós" bulikba is (évi 4-5 alkalommal is akár), amit a családom elfogad, de egyrészt ezeket sosem szervezzük ünnepek idejére, másrészt meg mióta vírushelyzet van, csak és kizárólag online szoktunk beszélgetni és mindenki a képernyő előtt megiszik két sört, így tartjuk a kapcsolatot. Egyébként a családommal már túráztam a vírushelyzetben is, de szigorúan betartva az előírásokat! Szóval nem a túra ellen vagyok, de amit leírtál, hogy mit tervez a párod, az számomra nem elfogadható!

2020. ápr. 12. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!