Normális, ha néhány hang ennyire idegesít, agresszívvá tud tenni? (evés, nyelés, suttogás, torokköszörülés)
Nem mindig és nem mindenkitől, de van, amikor engem is idegesítenek ezek a hangok. Ha feszült vagyok, zavarhat olyasmi, ami máskor nem, de van, akitől nyugodt pillanatban is nehezen viselem pl. a csámcsogását, másé meg nem izgat. Ez nem függ össze azzal, hogy milyen a viszonyom velük.
Egyvalamivel lehet buddha-állapotban is kihozni a sodromból, és az a fütyülés.
A csámcsogás engem is felhúz de ami a tiedhez hasonló agresszív reakciót vált ki belőlem, az a gyereksírás, a gyerekhiszti és az a jellegzetes beszédmód, ahogy a kicsik elnyújtják a szavakat. Legszívesebben a falhoz csapkodnám őket de jelét nem mutatom, csak igyekszem valahol máshol lenni. Ha valaki felszáll a buszra kisgyerekkel, bedugom a fülem. Ha elkezd a gyerek üvölteni, leszállok.
Hogy ez mennyire normális, azt nem tudom, nekem vannak egyéb bajaim is, ami miatt túlérzékeny vagyok bizonyos hangokra.
Az egy dolog, hogy idegesít, de hogy konkrétan agyon vernél mindenkit, aki eszik, iszik, torkot köszörül, az szerintem nem normális.
A gyerek hiszti engem is marhára idegesít, és van gyerekem, van hogy elpattan a cérna, viszont még nincs egy éves, olyan durva hisztink nem volt, nem tudom arra hogy reagálok, de az övé nem zavar annyira mint egy idegen gyereké. Azt én sem bírom hallgatni, elmegyek onnan.
Engem az is zavar, ha valaki hangosan pattogtatja a rágót a szájába az utcán, vagy pl orvosnál a váróban. Egyszerűen bunkó és illetlen dolognak tartom.
Vagy még azt is ( és talán ez az egyik legfurább tőlem) ha valaki pl egy szobában van velem, és nincs rajta zokni. Nem bírom elviselni. Teljesen mindegy, hogy büdös a lába vagy nem, de legyen a lábán zokni, mert minden bajom van, rosszul vagyok tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!