Van, ahol még szokás járni locsolkodni úgy, hogy nem csak a szűkebb rokonságon belül?
Ha rajtam múlna, én még ma is rászánnám a húsvét hétfőket arra, hogy reggel biciklistül felkerekedek, és végigjárom a rokonságot és a baráti köröm női tagjait.
De hiába, a rokonok közül sajnos mára nagyon sokan elhunytak, vagy nem tartjuk már olyan szorosan a kapcsolatot egymással, hogy ilyenért becsöngessek hozzájuk. A barátnők közül pedig sokan locsolkodás-ellenesek, azaz tartják magukat ahhoz, hogy "engem ugyan ne locsoljon meg senki, mert mekkora hülyeség, és büdös is leszek tőle, blablabla".
Sajnálom amúgy, hogy ennyire kihalt ez az egész, mert a gyermekkori locsolkodó-körútjaink apával és a bátyámmal, máig nagyon szép emlékként maradtak meg. Szeretném továbbvinni a hagyományt, de hiába, ha egyszerűen már senki sem partner benne.
Úgyhogy manapság a húsvét hétfős locsolkodásaim lekorlátozódtak 2-3 emberre.
26/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!