Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért nem szeretnek az emberek...

Miért nem szeretnek az emberek kölcsönt adni a másiknak még ha tudják hogy vissza is kapják?

Figyelt kérdés
2020. márc. 23. 21:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Pénzt csak akkor adok, ha nem kérem vissza (nagyon kevés embernek tenném meg) és ha ügyvéd írja hozzá a papírt. Az ügyvéd is pénz. Nem én fogom fizetni és nem is én megyek utána.

Ilyenkor elmegy az emberek kedve tőlem.

2020. márc. 24. 00:15
 12/16 anonim ***** válasza:

Egyrészt, nem mindig tudhatja az ember, hogy visszakapja a pénzét. Másrészt, egy egyszerű mezei odadomaztcső kölcsönnél nincs semmiféle garancia és fedezet.

Nekem nincs nagy bajom a kölcsönnel. Van olyan munkatársam, akinek adtam, de nem nagy összegekre kell gondolni, 10.000-20.000 forintokra csak. Tudtam, hogy visszaadja. Bónuszként tudtam volna erősebben kérni is és a főnök is levonta volna a fizetéséből, de nem kellett ilyeneket intézni.

Meg vannak olyan barátaim, akik sosem kértek, de lazán kapnának tőlem sokkal nagyobb összeget is.

2020. márc. 24. 01:15
 13/16 anonim válasza:
100%
Mert nem lehetsz biztos benne, hogy visszaadják. Valahol azt olvastam az internetben, hogy annyit érdemes kölcsönadni, amennyi tényleg nem fáj, és úgy add, hogy nem számítasz rá hogy visszakapod. Ha visszakapod, akkor jó, ha nem, akkor többet nem látod az illetőt, de azzal is jó üzletet kötöttél.
2020. márc. 24. 09:27
 14/16 anonim válasza:
100%

Én egyedül csaladon belül és max barátnőmnek adok kölcsön senki másnak.

1 nem szeretek könyörögni,hogy admár vissza.

2 ha pont akkor kéne a pénz amikor kölcsön adtam akkor cumi.

Haveroknak se adok még 200ft ot se csipszre ,mert az életben nem láttom viszont.

Abba meg nekem semmi jó nincs hogy az én pénzembol tomi valaki a fejet

2020. márc. 24. 10:17
 15/16 A kérdező kommentje:

Arra gondoltam,hogy mivel nagyon megvagyok szorulva a falusi nyugdìjasoktòl kérek kölcsönt.

Le vagyok szàzalékolva,megmutatom nekik a papìrt aztàn hàtha adnak.

A kibeszélés meg nem szàmìt.A lényeg,hogy adjanak.

2020. márc. 24. 21:59
 16/16 anonim ***** válasza:
Hát ez ilyen tipikus idős embereket átverős módszer. Attól hogy roki vagy vagy ilyesmi, még nincs visszafizetési garanciád, sőt mivel le vagy égve, valszeg. a kapott pénzt is csak elcsesznéd. Szegény idegen mamikat nem kéne berántani.
2020. márc. 24. 22:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!