Miért nem szeretnek az emberek kölcsönt adni a másiknak még ha tudják hogy vissza is kapják?
Ismerősökről, barátokról már sokszor derült ki ilyen helyzetben, hogy amikor segítségre szorulnak, az nagyon fontos, de visszafizetni nem, még neked szar hogy kuncsorogj a saját pénzedért. Az ember tanul más hibáiból. MI családon belül mindig adunk a másiknak mert mindenki vállalkozik valamivel és ne álljon feleslegesen a pénz, ha valaki tudna fejlődni belőle, ebből nálunk sose volt gond, de néhány más család nem ilyen korrekt.
Amúgymeg szerintem az általános hozzáállás az, hogy az az enyém, amiért megdolgoztam és itt van a zsebemben. Ha odaadom valakinek akkor nincs nálam, aztán csak remélhetem hogy majd visszaadja.
74% Sajnálom. Ez borzalmas.
Tőlem nem ilyen dologra kért, hanem annak a "menőbb" embernek szüksége volt pénzre és be akart nála vágódni, mint később kiderült.
Az eddigi leirtakat kiegeszitenem:
Jon A, ismerem, tudom hogy megadja, be is tartja az igeretet.
Jon B, o csuszik, reszletben adja vissza.
C meg vissza sem akarja adni.
Ha adtam A-nak, de B es C-nek tobbet nem, akkor en vagyok a paraszt, mert hat nem segitek rajtuk, bezzeg A-nak adtam.
Na itt jott a pillanat hogy nem adok senkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!