Az elmondható, hogy ha egy nép vagy népcsoport valamilyen tevékenységet nem végez, vagy valamilyen tárgyat nem ismer, akkor azon a nyelven szavuk sincs rá?
Figyelt kérdés
2020. márc. 11. 19:12
1/13 anonim válasza:
Nyilván. Az ókori latinban például hiába keresnénk a lengéscsillapító vagy a mikroprocesszor megfelelőjét.
2/13 anonim válasza:
Igen. És az is hogy egyetlen élő nyelvből sem hiányzik semmi - mert megalkotják.
3/13 anonim válasza:
A nèmet nyelvben nincs olyan kifejezés(ahogy egy rakàs màsik kifejezés sincs) ,hogy zavarban lenni. Akkor ök soha nincsenek zavarban?
4/13 anonim válasza:
5/13 anonim válasza:
Hát... kviddicsezéshez élőben még nem volt szerencsém, és a Dyson-gömb építés gyümölcsét sem látom megcsillanni az égen.
Az állítás első felével nem értek egyet, a másodikkal már inkább. Egy nép ismerheti egy másik nép tevékenységét anélkül, hogy maga is űzné, és miután megismeri, alkot rá egy szót is, vagy átveszi az adott nép nyelvéből.
6/13 anonim válasza:
# 3/ Már hogyne lenne!
verwirrt, és még van pár szinonímája...
7/13 anonim válasza:
5 pontosabban, megalkotja, ha szüksége van rá
8/13 anonim válasza:
De nem értik a németek mire értem!
Hiaba mondom arra a kerdesre hogy erzem magam, azt valaszul nemetül hogy zavarban vagyok, nem ertik.
9/13 anonim válasza:
Nàluk valami màst takarhat a zavarban lenni nem azt mint nàlunk. Es még szinonimàt sem talàltam rà. Hogy mondjam ezt magyarul is maskepp hogy aztan azt forditsam le?
10/13 anonim válasza:
8 nem értik, miért vagy zavarban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!