Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért ekkora birkák az emberek?

Miért ekkora birkák az emberek?

Figyelt kérdés

Azt már lassan kezdem megszokni, hogy a kártyával fizetés még mindig valami sötét mágia az emberek szemében, és mikor a Sparban vásárolok, előttem 10-ből emberből minimum 7 készpénzzel fizet, aztán mindig megy a szájtépés, hogy nincs apróm, nagy címlet, túl sok apró stb. Én meg csak ott állok és nézem az embereket...

Erre most bevezették az önkiszolgáló pénztárakat, természetesen úgy, hogy készpénzt (érme és papírpénz) is elfogadjanak. Erre ma este mit látok?

Egy pénztár nyitva mögötte hosszú sor, mellette egy négyes önkiszolgáló pénztár (1 rendes pénztár helyére 4 önkiszolgáló fér be), ott meg csak 1-2 ember lézeng. Én csak örültem, mert 2 perc alatt végeztem, még mások negyed órát álltak ott, kifele menet még egy vigyort is megeresztettem a sorban állókra.

De azért valahol szomorú is ez szerintem...

Ennyire ijesztő lenne egy önkiszolgáló pénztár?

Félnek az emberek használni?

Inkább negyed órát állnak sorban, mint MEGPRÓBÁLNI egy önkiszolgáló pénztárat?

Nem értem, nem értem.

2019. szept. 16. 20:13
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
90%
Nem értem, miért nem mindegy neked, hogy ki meddig álldogál a pénztárnál...
2019. szept. 16. 20:21
 2/25 anonim ***** válasza:
77%
Mindenki hülye csak te vagy helikopter.
2019. szept. 16. 20:23
 3/25 anonim ***** válasza:
92%

Sok ember nem szereti a változást,főleg az idősebbek, vagy csak lusták megtanulni.

De tényleg. Téged ez miért is érdekel?

2019. szept. 16. 20:23
 4/25 A kérdező kommentje:
Mert magyar vagyok, része ennek a nemzetnek, és zavar, hogy a nemzettársaim jórésze ilyen full technológia-ellenes, bármiféle minimális innovációtól már kiveri a víz, és legszívesebben aranytallérokban tartaná a pénzét, természetesen a paplana alatt.
2019. szept. 16. 20:24
 5/25 anonim ***** válasza:
91%
És te mindezt abból szűrted le, hogy nem az önkiszolgáló pénztárnál fizetnek? Engem az zavar a társadalomban, amikor valaki ahelyett, hogy a saját dolgával foglalkozna, a máséba okoskodik bele, mert nem bírja elfogadni, hogy nem mindenki úgy gondolkodik, mint ő.
2019. szept. 16. 20:27
 6/25 A kérdező kommentje:

Szerinted miről szól a társadalom?

Szerintem arról, hogy nem homokba dugom a fejem, és otthon tolom napi 24 órában a CS-t, hanem igenis érdekel, hogy mi folyik ebben az országban, és igenis érdekel, hogy a többi ember mit gondol és mit csinál.

2019. szept. 16. 20:31
 7/25 anonim ***** válasza:
100%

Ezt nem rossz szándékból, de Japánban az emberek akkor is beállnak a sorba, ha nem tudják mire várnak. Ők egy szerűen IMÁDJÁK a sorban állást!

Lehet azok az emberek is rendelkeznek ezzel az imádattal. :D

2019. szept. 16. 20:32
 8/25 anonim ***** válasza:
86%
Mert utálom a bankkártyát. Utálom a bankokat! A fizetésemet is kp-ban kapom...
2019. szept. 16. 20:32
 9/25 A kérdező kommentje:

Szerintem egyszerűen bennük van ez a megrögzött technológia-félelem, hogy jaj, nem fizetek paypassal, mert az ismerősöm ismerősének az ismerősétől egyszer levettek egy trükkel 5000 Ft-ot (megjegyzem 5 éve azt használom én is, és minden barátom, családtagom is, és soha nem volt ilyen), meg nem vásárolok interneten, mert biztos átvernek, meg nem fizetek be a csekkeket telefonos alkalmazással, inkább megyek a postára sorba állni stb.

És ez igenis baj.

A mai világ technológia-központú, és egyre gyorsabban és gyorsabban fejlődik a technológia, jó lenne, ha ezzel az ország lépést tudna tartani, mind az oktatás mind a gondolkodás területén, és akkor talán nem az lenne a nagyszerű ír, hogy még egy random nyugati gyár hozott ide egy újabb összeszerelő üzemet.

2019. szept. 16. 20:35
 10/25 anonim ***** válasza:
91%
Meg próbálok normális választ adni magamból kiindúlva.20 éves vagyok és életemben nem is hallottam olyanról hogy önkiszolgáló pénztár.Csak gondolom hogy mi lehet.De amúgy amig eresztgeted a vigyorokat addig segíthetnél másnak megtanulni hogy megy.Ha oda kerülnék tuti halvány lilám nem lenne mit kell csinálni.Tudod nem mindenhol van ilyen és úgy írom ezt hogy egy folyamatosan fejlesztett nagyon népszerű turisztikai "kisvárosban" lakom és ilyen itt sincs ;)
2019. szept. 16. 20:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!