Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Rosszul érzem magam amiért...

Rosszul érzem magam amiért nem cigizek, drogozok, iszom. Mit tanácsoltok?

Figyelt kérdés

Mindig is úgy voltam vele, erre is neveltek, hogy nem szabad ilyesmiket csinálni, csak ártanak nekem és egészségtelenek de most nagyon elbizonytalanodtam. Már cigizni cigiztem többször is, inni is iszom társaságban, szóval nem vagyok én sem teljesen ártatlan. Arról van szó, hogy egyáltalán nem kívánom az alkoholt, cigizni sem szeretnék, vizipipázni sem, a fűtől például egyenesen rosszul vagyok ha szóba jön. A kérdést azért írtam ki, mert a közösségi médiában most a drogok annyira fel vannak kapva, szinte úgy érzem, hogy mindenki csinálja csak én nem. Hogy én vagyok az ünneprontó és a szar ember.

Eddig nem foglalkoztam ezzel, de úgy alakult hogy a párom cigizik, iszik is gyakran és drogozott is rendszeresen (megkértem, hogy ezt ne csinálja és elvileg ezt már abbahagyta, de hiányzik neki, veszteségnek fogja fel) ezért mostanában többször rágodom ezen. Emiatt is úgy érzem magam mint valami rossz anya, vagy nem is tudom. Nagyon érzékeny téma ez nálam. Pedig tényleg nem a másik véglet vagyok, egyszerűen csak nem szeretném tönkretenni a tüdőmet, nem szeretem a cigi szagát és idegenkedem attól, hogy valaki "drogos". Teljesen reménytelen vagyok? Mit kéne tennem szerintetek?

17/L

2019. aug. 23. 10:16
1 2 3
 11/23 Vree ***** válasza:
68%

Sok sikert és erőt! :) Annyit mondhatok, hogy valahányszor feladtam egy döntésemet, csak hogy valaki jobban szeressen (miközben tudtam, hogy amit ő elképzel, a rossz lenne neki), rosszul jártam vele, az idő engem igazolt. Tudom, hogy fájdalmas a sarkadra állni a szeretteid ellenében is, vagy neked játszani a “felnőttet”, de én biztatlak, hogy csak jól jársz vele.

Itt nem arról van szó, hogy nem hagysz másokat lazítani a leírtak alapján. Hanem olyan dolgokban mondasz megálljt, amik valóban önrombolóak, ostobák. Csak így tovább! És kívánom, hogy soha ne add fel a törekvéseidet és csússz le egy buta, igénytelen életbe, csak higy “beilleszkedj”. Legyél nyugodtan büszke rá, hogy jobban, okosabban élsz!

2019. aug. 23. 13:06
 12/23 anonim ***** válasza:
26%
Ugyanúgy másokat követsz, csak most a másik oldalt. Nem megvonni kell magadtól mindent, hanem fel kell fogni a mértéktartás hasznosságát. Ugyanakkora marhaság mindent élből elutasítani, mint dorbézolni. A kettő között ott van a mértéktartó élvezet. De látszik, hogy nagyon befolyásolható vagy, valószínűleg aszerint fog változni a véleményed, ahogy az aktuális húzóember visz az életedben.
2019. aug. 23. 13:40
 13/23 anonim ***** válasza:
93%
Nekem is sokat mondták, hogy hülyeség az absztinencia. Nekem nem meggyőződés vagy elv, egyszerűen csak nem szeretem az alkoholt. Mi a szarért kéne olyat ennem-innom, amit nem szeretek, nem akarok?
2019. aug. 23. 13:43
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Én is így gondoltam anno, azóta egy drogos alkesz füstölős suttyó vagyok akit a fél falu megvet, de engem nem érdekel én szeretek kölcsönkért pénzből lezüllött alakoktól patkányméereg szintű cucctól beállni és magam alá fosni és hugyozni az árok parton, jogom van ezt tenni az én testem az én döntésem.

21/lecsúszottF

2019. aug. 23. 15:40
 15/23 anonim válasza:
53%
Megérett a világ a pusztulásra!!!
2019. aug. 24. 06:09
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Senki sem akar láncdohányos lenni, kb. három hónap alatt alakul ki a nicotin-függőség, de ennek pszichológiai oka is van, általában társaságban próbáljuk ki, nem egyedül, magányosan, azután már nem kell hozzá társaság se, mert a nicotin-függőség kualakult, kezdetben csak úgy szívják a társaság miatt, mégis mit csináljanak együtt? isznak,cigiznek,drogoznak.
2019. aug. 24. 10:27
 17/23 anonim ***** válasza:
81%

Sokban osztom Vree 9-es válaszát, de azért itt-ott túlzásnak érzem, amit ír. 60 éves vagyok, s fiatalon bizony meglehetősen önpusztító életet éltem, csakúgy, mint a környezetem. Ennek ellenére sokunk van felelős beosztásban, szinte senki sem tűnt el a süllyesztőben. Minden életkornak megvannak a maga "kötelező" körei, amiket, ha nem fut le az ember, később visszaüt-HET. A kamaszkor arra való, hogy feszegessük, s így feltérképezzük a határainkat. Hogy hülyeségeket csináljunk, és begyűjtsük az érte járó pofonokat, hogy ne felnőtt korban kelljen majd, amikor sokkal nehezebb talpra kecmeregni egy keményebb jobbhorog után.

Lehet persze óvatoskodni, kivonni magadat minden káros dologból, de akkor csak jelen vagy az életeben. Nem éled, csak túléled azt.

Senki ne értsen félre! Nem arra biztatlak, hogy kezdj el cigizni, piálni, urambocsá' drogozni, csak tudd; Később nem az lesz a fontos, hogy mennyi év volt az életedben, hanem az, hogy mennyi élet volt az éveidben.

2019. aug. 24. 14:30
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Ne érezd magad rosszul. Ne akarj társnak egy önpusztító embert, olyan áron amely téged is az pnpusztítésba sodor. Ismerkedj sportolókkal, jérj el futni ott nincs cigiző alkesz se drogos.
2019. aug. 24. 18:09
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Én magam soha életemben nem cigiztem, undorodom még a szagától is. Orvos vagyok. Nem igaz az hogy aki cigizik azt elviszi a fekete rák és széteszi a tüdejét egy nagy daganat. Nagytatám 89 évet élt és 6 éves korától cigizett. De tény hogy a nikotin sokat növel a rák esélyén. Ha okos vagy tartod magad ettől. Már csak azért is hogyha gyereked lesz ne legyen egy nehéz leszokás traumája. Az ivással... Én magam meg még iszok egy pohárral bármiből ami nem erős ital (vodka vagy ilyesmi) inkább konyak, sör, borok. De ezzel is ügyelni kell, a részegség nem vagányság hanem szégyen. Egy részeg ember sok mindenkinek tud ártani és tönkretenni mindent magakörül. A drog az meg a legkárosabb ami létezik mert megváltoztatta a személyisége. Ha a barátod nem szokott le vagy vedd rá vagy hagyd ott mert egy drogos mellett élni szenvedés. De ha szeret akkor lemond hidd el
2019. aug. 25. 21:09
 20/23 anonim ***** válasza:
Cseréld le a baráti körödet olyanokra, akik szintén kerülik ezeket a dolgokat, és örülj neki, hogy szabad vagy ezektől a függőségektől, amik nem csak az egészséged teszik tönkre hosszú távon, hanem örök "adók" is. Gondolom, értelmes dolgokra is tudod költeni a pénzedet.
2019. aug. 27. 08:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!