21 évesen kitaláltam, hogy programozó akarok lenni, de középiskolában nem tanultam, matekból végig 2-es voltam. Akkor erről már lekéstem?
Én is szemezgettem a dologgal.Fel kell kötnöd a nadrágod.Én megkérdeztem egy magántanárt...elmeséltem a történetem (érettségi kettes nagyon gyenge matek stb).
Ő azt javasoltam hogy kb az alapoktól általános iskolás szinten kezdjem újra a matekot és logikai feladatokat.
Minél többet tudsz vele foglalkozni egy nap annál előrébb leszel.
Nem tudom neked mennyi maradt meg az matek tudásodból én 5 év után kb semmire se emlékeztem.Egy sima első fokú egyenletet se értettem meg hirtelen...
Nos ennyivel tartozok a világnak meg neked is, így elmesélem a sztorimat hátha emiatt kezdesz bele a szakmába.
Én világéletemben jóeszű voltam, csak rohadt lusta. Nem motivált semmi, csak a számítógépes játékok. Gimnáziumban kezdtem aztán kiraktak onnan részben magatartásbeli dolgok miatt, részben a sok hianyzasom miatt. Rendkívül problémás gyermek voltam, buktam is pár tárgyból és otthon nem tudtak mit kezdeni velem. Itt már nem feltétlen a játék volt a hibás hanem a csajok, buli, fű meg az ilyen jellegu dolgok. 16 voltam és egy legalja szakkozepben találtam magam. Itt tanulás nélkül is ötös voltam kb, de a matek itt sem ment. Leérettsegiztem, de itt is szartam mindenre igazából. Így matekon kívül minden négyes-ötös lett, az épp hogy kettes. Nem tudtam mihez akarok kezdeni, ezért elkezdtem egy random szakmát, és ott bizony gyakorlaton el kellett kezdeni elég keményen melózni, és hajnali 5-kor kelni. Abszolút nem voltak szimpatikusak a körülmények és a korán kelés meg ez a kétkezi olajban turkalos meló sem. Az egyik barátom informatikusnak ment el a műszaki egyetemre és tökre sokat mesélt róla, megmutatta miket csinálnak az egyetemen meg ilyenek és tökre tetszett.
Elkezdtem az OKJ mellett felkeszulni az érettségire matekból és fizikából. Kemény menet volt és senki nem hitt bennem. A matek 87% lett a fizika meg 98%.
Szegedre adtam be a jelentkezésem és bőven felvettek volna máshova is, mert 400 körüli pontom volt. Egyetem első éve könnyen ment, utána lett munkám és teljes munkaidos állás mellett csináltam meg. 3 évet 5 év alatt fejeztem be, de a végére volt 4 év tapasztalatom, egy nagyon fancy szakdolgozat, egy TDK 2.hely, egy csomó nyertes verseny, egy két kutatásba is belekostoltam meg mellette konkrétan már a diploma átvételekor senior fejlesztő voltam. Nem volt egyszerű menet, sok lemondással jár, de egy percet sem bánom.
# 13/ Ez nagyon jó sztori.Gratulálok.
De mint az írásodból kilehetett venni tanulás nélkül is mentek a humán tárgyak a matekra is csak rá kellett feküdni..vszinű nem volt megfelelő az oktatás a korábbi helyeken ahol tanultál.
De akiknek rengeteg tanulással illetve magán tanárra se megy hármasnál jobbra az beleverheti a fejét a falba akkor se fog jól keresni...a gagyi bölcsészszakokat ahova elég közepes eredmény azt hagyjuk.
Igaz kétkezi szakmával lehet jól keresni itthon illetve külföldön ha már megvan a 2-3 év gyakorlat vagy több illetve a szakmai hozzáértés és tehetség.
Szívás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!