Amikor tesiórán fociztatok vagy kosaraztatok, téged zavart az, ha a vesztes csapatban voltál?
Kérdező, a kommentedre - én "egyéni" játékoknál is találkoztam olyanokkal, akik nagyon komolyan vették, mintha az életük múlna rajta és a szabályokat is áthágták érte - ez pedig egy sima iskolai tornaórán vagy egy esemény tét nélküli játékánál érthetetlen.
Voltak az esetek pl, amikor kidobtam vagy elkaptam az illetőt és ő játszott tovább, annak ellenére, hogy szóltam, kiesett.
Vagy elvette tőlem a labdát vagy ellökött.
Sosem értettem, miért ilyen fontos nekik a győzelem. Tétje nem volt és kicsöngő után 5 perccel vagy az esemény végére rég el lett felejtve, hogy ki nyert.
Lehet, csak simán maximalisták. Minden ember maximalista; hogy mennyire, az a neveltetésétől, az egyéb sikereinek hiányázól, stb függ és ott jön elő, ahol sikerélménye volt és vágyja azt a pozitív érzést - az egyéni játékokban szerintem ezért csal és válik "legyőzhetetlenné", a csapatjátékokban meg simán jó érzés számára, hogy a gyengébbet támadhatja, mert jobb nála, illetve ugyanígy ideges is, mert a gyengébb miatt nem kapja meg azt a pozitív érzést.
Ez a maximalizmus kijöhet bármiben; tanulmány, súly, munka, stb.
De ez csak egy tipp.
Hogy miért nem írnak ide? Mert mindenki azt írta, hogy áldozat volt, nem hinném, hogy valaki így le merné írni, hogy ő pedig imádta azt, ha a győztes csapatban van, támadta a gyengébbet, ha vesztettek, mindent megtett a győzelemért, stb.
Nalunk olyan hardcore volt ha elveszted levagja a labadat es kinyomja a szemedet...
A tesitanart fejen rugtam labdaval oszt elajult a g™ci :DD xD
Imadtam.
Meg is jegyezte ha megegyszer sikerul segit engem kirugatni xd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!