A diáknak kell akkor is köszönni előre a tanárnak hogyha a tanár fiatalabb férfi és a diák egy lány?
Persze, o a tanarod, tisztelned kell amiert segiti az eleted elore haladasat.
Csak mert lany vagy, az illemnel neked is illene tisztaban lenned!
Köszönni nem kötelező, csupán illik. Ha a tanárral felveszed a szemkontaktust és látja, nem másra figyelsz, köszön.
Ha barátnőzől, telózol, akkor nem zavar bele és nem köszön.
Általában nincs olyan, hogy egy ember félbeszakít egy csevegést, magára vonja a figyelmet csak egy köszönésért,csak, ha valami fontosat is közölne mellé.
Ez kortól független.
Nekem volt olyan tanárom, aki le se xart ha jött velem szembe és olyan, akinek nem köszöntem és következő órán egész óra alatt engem szídott.
Alapszabály, hogy a diák a tanárnak előre köszön. Mindegy, hogy ki az idősebb, fiatalabb; fiú vagy lány; férfi vagy nő.
De vannak szituációk, amelyek ezt felül is írhatják.
Ha az osztályba bemegy a tanár, előre köszöntök (vagy ahogyan hagyományosan kialakult ez a szitu).
Ha az utcán találkozol vele, előre köszönsz (mert ott is a tanárod).
Ha egy csapatban vagy a barátaiddal, és nem figyeltek arra, hogy éppen ki jár arra, akkor nyilván a tanár fog köszönni: szervusztok gyerekek (vagy hasonló), és felé fordulva illik válaszolni.
Ha az iskolában már nyolcadszor mész el mellette a folyosón, de az elsőnél köszöntél, akkor nem kell még hétszer köszönni.
A lényeg, hogy a tanárt mindenképpen tisztelet illeti meg a köszönésben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!