Ti észrevettétek hogy a férfi tanárok a csendes "jó kislányokat" szeretik inkább, tanárnők meg a viccelődös, nagy szájú fiúkat?
Az életben nem lehet ilyen általánosításokat levonni. Statisztikailag lehetne vizsgálni, ám ilyen szubjektív helyzetben nagy a őszintétlen válaszadók száma, így kétséges eredménnyel zárulna.
/Meg kell nézni, angol tudósok, milyen eredményre jutottak evvel kapcsolatban. :-D/
A felvetett kérdés attól is nagyban függ, milyen iskoláról van szó. Általános (alsó - felső), középiskola, főiskola, egyetem, vagy valamilyen képzés.
Az emberek közötti szimpátia, a szexualitás a tanítás világában sem válik semlegessé. Egy tanártól sem várható el, hogy az antipatikus, renitens vagy hülye gyerekhez ugyanolyan módon közeledjen, mint az értelmes, kedves, szorgalmas, szimpatikus diákhoz.
A szexualitás annyiban befolyásoló tényező, hogy aki tetszik, ahhoz óhatatlanul kiemelkedőbb figyelemmel viszonyulunk. Még akkor is, ha nem lehet valódi kapcsolat a helyzetből. Ez nem csak az oktatásnál van így, minden egyéb területen is.
Szerintem meg éppen a férfi tanárok többsége "kiszolgáltatott" a nagyszájú, viccelődős és kifejlett női eszköztárral rendelkező 14-18 éves lányok vonzerejével szemben. A csendes, "jó kislányokat" észre sem veszik, mert persze az az előítélet is működik bennük, hogy a fiúk úgyis okosabbak.
Ez a két dolog így együtt néha igencsak igazságtalan helyzeteket szül.
Egyébként meg mindkét nemű tanár bírja azokat a gyerekeket, akik jó értelemben nagyszájúak, vagyis nemcsak nyomkodják a telefonjukat vagy a padtársukkal dumálnak egész órán, hanem bármilyen értelemben, de rájuk figyelnek az órán.
A gyerekem osztályában van pl. egy tenyérbemászó stílusú, stréber fiú, de a tanárok szeretik, mert mindig lehet rá számítani az órán, mindent megcsinál, ugrik, hoz-visz, van véleménye mindenről.
Én kiütéseket kapnék tőle, de a tanárok értékelik, hogy valakinek fontos, amit csinálnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!