Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Kedves Pedagógusok! Főleg...

Kedves Pedagógusok! Főleg általános iskolaiak. Miért kell minden szegényebb sorsú diákot megalázni már rögtön a nyári szünet után? A többi lent de ez egy gyakori jelenség a szegény emberek megalázására.

Figyelt kérdés
Amikor általánosba jártam nagyon rossz volt a na mesélj mi volt a nyáron dolog. Mindig azzal szembesültem hogy mi csórók akik sehova sem mentünk egy senkik vagyunk miközben másokat a gazdag szüleik ide oda külföldre drága helyekre mentek. Mi meg örültünk ha a határig eljutottunk. Nehéz ezen máig túl tennem magam de érdekelne erre valami van a képzésben hogy ezzel a földbe kell döngölni a szegény emberek gyerekeit?
2019. márc. 24. 13:12
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Engem zavart, mert introvertált voltam, és nem akartam beszélni ilyenekről. Nem szégyelltem, csak ez az "állj ki az egész osztály elé és pofázz magadról" nagyon nem értem. De az egész világ az extrovertáltaknak kedvez.
2019. márc. 24. 18:46
 22/24 anonim ***** válasza:
76%

Én legalább olyan büszkén meséltem, hogy a mamánál nyaraltunk x hetet unokatesóimmal, mint más a tengerpartot. És ezerszer jobb élményeim voltak a barátokkal minden nap látogatott Duna-zátonyról, mint másnak az 1-1 nap aquaparkról.

Sátoroztunk Duna-parton, kert végében, utca végén üres telken, bicikliztünk az úttesten térdig érő árvízben, teknőst, békát fogtunk, parkerdőbe kerékpároztunk, szalonnát sütöttünk...

Nem pénz kérdés, hogy az ember mit hoz ki a nyárból/szünidőből, hanem család és törődés kérdése.

Lehet úgy nem menni sehova is, hogy tele van élménnyel. Én is megteszem a kisfiammal, és nem vagyonokba kerül 1-1 klassz nap.

2019. márc. 25. 11:13
 23/24 anonim ***** válasza:
69%
Az ilyen beszélgetések is segíthetnek abban, hogy értékelni tudd azt az életet, ami neked jutott. Ha a szüleiddel is beszélgettél volna ilyesmikről, akkor mire a tanár kérdezte, már tudtad volna, hogy mi mindenért lehetsz hálás akkor is, ha nem valami külföldi tengerparton töltöttétek a szünetet, és akkor boldogan soroltad volna. Az a baj, hogy ezek szerint otthonról azt a szemléletet hozod, hogy mindig a nálad gazdagabbakhoz mérd magad, ahelyett, hogy észrevennéd, hány milliárd ember él sokkal szegényesebb körülmények között, mint te még akkor is, ha minden nyarat is végigdolgoznak.
2019. márc. 26. 22:10
 24/24 anonim ***** válasza:

Én teljes mértékben megértem a kérdezőt.

Mivel egy tanár tanul pszichológiát az egyetemen, tudhatná, hogy vannak kisebbségi komplexussal rendelkező gyerekek.

Sőt, kedves kérdezők, bármennyire is furcsa léteznek ezek az embertípusok felnőtt életkorban is. (lehet, pont a fent említett ok váltotta ki)

Sajnos a tehetősebb családból származó gyerekek előnnyel indulnak. Egyrészről, a szülök műveltebbek ezáltal hasonló értékrenddel rendelkeznek, mint egy pedagógus. Egy szegény, munkanélküli, alkoholista családból származó gyerek, aki még a Balatont sem látta, hátrányosabb helyzetben van.

Szerintem egy tanárnak nagyon fontos ezt diszkréten kezelni, talán fontosabb feladata is egészséges felnőtteket nevelni, mint az 1x1-et megtanítani. Ettől lesz valaki jó pedagógus nem csak leadni az anyagot kell.

Én középiskolában éreztem a kirekesztést. Nem jártam nyaralni külföldre, de belföldre sem nagyon. Nekem is unalmasak voltak a nyarak én sem tudtam semmiről ősszel beszámolni, sőt angol órán sem tudtam arról beszélni, hogyan kell a repülőtéren becsekkolni. Tessék itt egy élő példa. Mindez lassan 20 éve volt, már nem zavar, de akkor igenis zavart.

2019. ápr. 7. 09:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!