Kedves Pedagógusok! Főleg általános iskolaiak. Miért kell minden szegényebb sorsú diákot megalázni már rögtön a nyári szünet után? A többi lent de ez egy gyakori jelenség a szegény emberek megalázására.
Én legalább olyan büszkén meséltem, hogy a mamánál nyaraltunk x hetet unokatesóimmal, mint más a tengerpartot. És ezerszer jobb élményeim voltak a barátokkal minden nap látogatott Duna-zátonyról, mint másnak az 1-1 nap aquaparkról.
Sátoroztunk Duna-parton, kert végében, utca végén üres telken, bicikliztünk az úttesten térdig érő árvízben, teknőst, békát fogtunk, parkerdőbe kerékpároztunk, szalonnát sütöttünk...
Nem pénz kérdés, hogy az ember mit hoz ki a nyárból/szünidőből, hanem család és törődés kérdése.
Lehet úgy nem menni sehova is, hogy tele van élménnyel. Én is megteszem a kisfiammal, és nem vagyonokba kerül 1-1 klassz nap.
Én teljes mértékben megértem a kérdezőt.
Mivel egy tanár tanul pszichológiát az egyetemen, tudhatná, hogy vannak kisebbségi komplexussal rendelkező gyerekek.
Sőt, kedves kérdezők, bármennyire is furcsa léteznek ezek az embertípusok felnőtt életkorban is. (lehet, pont a fent említett ok váltotta ki)
Sajnos a tehetősebb családból származó gyerekek előnnyel indulnak. Egyrészről, a szülök műveltebbek ezáltal hasonló értékrenddel rendelkeznek, mint egy pedagógus. Egy szegény, munkanélküli, alkoholista családból származó gyerek, aki még a Balatont sem látta, hátrányosabb helyzetben van.
Szerintem egy tanárnak nagyon fontos ezt diszkréten kezelni, talán fontosabb feladata is egészséges felnőtteket nevelni, mint az 1x1-et megtanítani. Ettől lesz valaki jó pedagógus nem csak leadni az anyagot kell.
Én középiskolában éreztem a kirekesztést. Nem jártam nyaralni külföldre, de belföldre sem nagyon. Nekem is unalmasak voltak a nyarak én sem tudtam semmiről ősszel beszámolni, sőt angol órán sem tudtam arról beszélni, hogyan kell a repülőtéren becsekkolni. Tessék itt egy élő példa. Mindez lassan 20 éve volt, már nem zavar, de akkor igenis zavart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!