Kedves Pedagógusok! Főleg általános iskolaiak. Miért kell minden szegényebb sorsú diákot megalázni már rögtön a nyári szünet után? A többi lent de ez egy gyakori jelenség a szegény emberek megalázására.
Azért álljon már meg a menet!
Lassan szerencsétlen tanár az anyag száraz ledarálásán kívül egyetlen jó szót nem szólhat, mert mindig lesz valami frusztrált kis élettelen rinyagép, aki az élőfába is beleköt?
Térj már magadhoz, aranyom...
Ha neked óriási frusztrációt okoz, hogy a nyaradról beszélj, akkor javaslom egy pszichológus felkeresését! Nem akarom ecsetelni, de bizony a hiba a te készülékedben van. Ha neked ekkora traumát okoz felfogni, hogy bizony az emberek között vannak anyagi különbségek, akkor te nem vagy alkalmas a társas életre. Mi lesz, ha majd felnőttként a céges bulin kérdezi meg a főnököd, hogy mik a terveid nyárra? Menten felmondasz, de előtte még ráburítod az asztalt?
Tudod, én életemben összesen egy külföldi országban voltam (Ausztria), ott is csak azért, mert itt van 10 km-re a határ. A Balatonon is csak ritkán voltunk, meg egyszer-kétszer nyaraltunk az ország másik felében a távolabbi rokonoknál. De SOHA nem éreztem úgy, hogy ettől rossz életem lenne, vagy hogy az én szabadidőm kevesebbet érne. Remek nyarakat töltöttünk rokonokkal, családdal, barátokkal. Tudod, ahhoz, hogy jól érezd, és tartalmasan elfoglald magad, nem kell ám 500 km-re elutazni. Sőt, valamilyen szinten pont az a szegénység, amikor valaki a hazájában nem tud magával mit kezdeni.
Kövezzetek meg, de én megértem a kérdezőt. Legalábbis a nyári nyaralás kapcsán.
Igenis lehetne a tanárban annyi tapintat, hogy vannak szegényebb sorsú diákok, akik nemhogy a határig nem jutnak el, de max. a nagymamához, ha meg már ő sem él, akkor csak egy sarokkal arrébb a játszótérre. És igenis, gúnyolni szokták a szegényebbeket a gazdagok ill. flancolósak. Ez így volt már az 1980-as években is, nem hinném, hogy azóta, amióta sokszorosára nőttek a vagyoni és társadalmi különbségek, azóta ez visszaszorult volna.
Ha a tanár érdeklődik, akkor szünetben, négyszemközt kérdezzen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!