Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Kell-e, lehet-e a magánéleti...

Kell-e, lehet-e a magánéleti problémát a pedagógus felé jelezni, ha az várhatóan (de nem feltétlenül) hatással lesz a diákra is?

Figyelt kérdés
szülőként érdekel
2019. márc. 22. 10:50
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha esetleg hatással lesz a tanulmányokra, a magatartásra, akkor igen ajánlatos.
2019. márc. 22. 10:56
 2/8 anonim ***** válasza:
81%
Olyanra gondolsz például, hogy válás? Érdemes jelezni. De ha elkezd szokatlanul viselkedni a gyerek, úgyis meg fog keresni az ofő, hogy mi van.
2019. márc. 22. 11:16
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem érdemes.

Nekem édesanyám a betegségét (daganat), a válást illetve édesapám egy nagyon komoly baját jelezte a pedagógusok felé.

2019. márc. 22. 11:21
 4/8 anonim ***** válasza:
Szerintem érdemes. Pl. ahogy írták, válás, betegség esetén. Jó ha tudja, hogy a gyerek nem lusta, hülye, hanem valamilyen élethelyzet éppen nehezíti az életét, így a tanulást is.
2019. márc. 22. 12:04
 5/8 anonim ***** válasza:
54%
Ha egy motiváló pedagógusról van szó, aki jó ember és láthatóan szeretik a gyerekek, akkor biztosan érdemes. Sok olyannal találkoztam, aki ha valami hátrányosat megtudott valamely diákról, élcelődés, szégyen tárgyává tette, kvázi ellene fordítva az adott problémát...
2019. márc. 22. 12:06
 6/8 A kérdező kommentje:
köszönöm. Betegségről van szó. És a pedagógus nagyon jó, néha túl lelkiismeretes is. Pont ezért gondolkodtam el rajta, hogy nem válna-e neki is teherré a dolog.
2019. márc. 22. 13:08
 7/8 anonim ***** válasza:
Igen, mindenképpen. Pont azért, hogy a gyereked egy nehéz időszakában több megértést, odafigyelést kapjon tőle. Vagy tudja az okát annak, ha magatartási problémái lesznek vagy ilyesmi.
2019. márc. 22. 14:23
 8/8 anonim válasza:
Érdemes jelezni. Én tanár vagyok, de olyan iskolában, hogy szinte nulla ismeretem van a diákjaim családi hátteréről. Sokszor nagyon zavaró, hogy sosem tudom, hogy komoly baja van-e a gyereknek vagy csak lusta.
2019. márc. 23. 19:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!