Ti mit gondoltok, mondhat ilyet egy tanár az egész osztály előtt?
(...) "Remélem egy nap leveted ezt az álarcot, mondjuk amikor családod lesz."
Egy olyan gyerekről, aki fél attól, hogy meg/kiismerjék, és tudatosan (ám nem mindig) hordja azt a maszkot?
Főként tanárok, pedagógusok véleményére vagyok kíváncsi, de bárki válaszolhat, természetesen. (:
1: pedig minden nap megcsinálják.
Az a baj hogy a tanároknál nincs pszichológiai vizsgálat...ha lenne, akkor nem sok tanár maradna.
# 2
Szerinted gyerek maradna akkor? :DDD
Amúgy, mondja bátran, hiszen ki szereti az álszent férgeket? Leszámítva a férgeket:DDD
3: világ életemben kaptam az ívet a kedves tanároktól mind általános mind középiskolában. Sosem voltam jó tanuló talán ezért is, de nagyon sokszor megaláztak és mivel ezt olyan rohadt diszkréten csinálták, az osztálytársaim is elkezdtek utálni.
Sosem viszed semmire, milyenek a szüleid hogy így nevelnek, biztos fogyatékos vagy... napi szinten megkaptam ezeket meg sokszor mindenféle vizsgálatra küldtek hogy mi a bajom.
Persze teljesen rendben van minden, csak az első nehézség után feladták és elintézték annyival hogy hülye vagyok. Persze így nekem sem volt motivációm csinálni. Aztán a végén egyetem stb. normális életem lett.
Persze volt tanár akit bírtam és engem is bírt, de nagyon sok a dilettáns idióta ezen a pályán.
Ez az eredménye annak, hogy Magyarországon a tanári szakra főleg a hulladék kerül. Aki nem az, az vagy bekerül egy komolyabb iskolába és ott próbál oktatni vagy egy rosszabba és ott próbál túlélni. A maradék ami nagyjából 60% (és most mindeki arra gondol, hogy ő nem ebben van, pedig eséllyel de) meg nem különbözik sokban azoktól a rendőröktől aki arra verik, hogy hatalmuk van mások fölött.
A különbség csak annyi, hogy amíg ilyen ovodás szintű adok kapok harcokat vívnak a diáksággal, ezek az emberek továbbadják vagy még fokozzák azt a lelki nyomort ami bennük tombol.
Egy rendes országban a tanárok tudatában vannak azzal, hogy ők személyesen egyenként komoly formálói a társadalomnak. Itt meg mivan, felkel, sirva leadja ugyan azt az anyagot minden évben újból és újból, közben veri a mellét, hogy ő tanár, de valójában egy szóval nem tud többet annál mint ami a tankönyvben le van írva.
Persze azért a munkakörülmények sem tartoznak a topp kategóriába, de ez talán egy másik kérdés ebben az esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!