Szerintetek milyen egy jó tanár?
Általánosságban értve, vagy konkrétan középiskolaira gondolva.
Miért gondoljátok így? Mennyire frissek az emlékeitek/iskolások vagytok még?
Én a volt föci tanáromat tartom ilyennek.
Minden órán vázlatot írtunk, és azokat kérdezte ki később, mert ugye a tankönyvekben nagyon sok felesleges dolog van. Ha valami mégis kellett volna, akkor azt együtt megnéztük a tankönyvből. MINDEN órára hozott ne térképet, kőzetmintákat vagy ha egy országról tanultunk, akkor arról az országról pár perces werkfilmeket. A diákokkal megértő volt, tudott fegyelmet tartani (ami nálunk a tanárok nagy részének nem megy), közben viszont jófej is volt. Mesélt történeteket, ha egy anyaghoz kapcsolódóan tudott, úgy, hogy abban hasznos információk is legyenek.
Egy jó tanár szereti a gyerekeket, szeret és tud is tanítani.
Érthetően magyaráz és világos, hogy pontosan mi az, amit tudni kell.
Lelkes, érzékelhető, hogy szívesen tanít, lelkesen és érdekesen adja elő a tananyagot.
Időben kijavítja a dolgozatokat, nem ül rajtuk hetekig.
Megértő, segítőkész, empatikus, olyan, akire felnézhet egy diák.
Szerintem ez változó... Legfontosabb, hogy szeresse azt amit csinál és szeresse a gyerekeket. Ezen kívül legyen: igazságos, kemény, segítőkész, ne kivételezzen senkivel, tartson külön órákat( értem itt a korrepetálásokat, tehetséggondozó órákat illetve. ha nyelvtanár akkor mondjuk nyelvvizsgára felkészítő foglalkozások)
Legyen még: talpraesett, adjon javítási lehetőségeket, szorgalmi feladatokat.Biztos sok dolog van még, de hirtelen csak ennyi jutott most eszembe.
Szerintem a legrosszabb tulajdonság a kivételezés. Sok tanárral találkoztam már aki jegyek alapján ítélte meg a diákokat, sőt tapasztaltam is már. Sok szempontból nem jó ez, osztálytársak is megutálhatnak ezért....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!