Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Szerintetek milyen egy jó tanár?

Szerintetek milyen egy jó tanár?

Figyelt kérdés

Általánosságban értve, vagy konkrétan középiskolaira gondolva.

Miért gondoljátok így? Mennyire frissek az emlékeitek/iskolások vagytok még?

2018. júl. 20. 11:18
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Idén érettségiztem, szóval elég frissek az emlékeim. Szerintem a jó tanár olyasvalaki, aki nemcsak szárazon darálja az anyagot, ami közben el lehet aludni, hanem érdekességeket is elmond. Bármikor lehet kérdezni tőle, újra és újra elmondja, ha valami nem érthető. Legyen logikus a gondolatmenete, hogy a vázlat alapján később is érthető legyen, amit elmondott. Amiket most leírtam, mind igaz a magyar tanárnőmre, akinél érettségiztem, de a töri tanárnőmre nem, a törivel négy éven át szenvedtem otthon, egyedül tanultam meg mindent. Se egy értelmes, követhető vázlat, az ő órája abból állt, hogy csak "mesélt", ami kell néha, ahogy írtam korábban is, mert érdekessé teszi az órát, de ha csak szinte olyat mond el, ami még az érettségihez se kell, akkor szívás. Nálunk ez volt. Minimális tényanyag (az se volt mindig érthető) és rengeteg mese.
2018. júl. 20. 11:23
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Érthetően magyarázzon,mondjon èrdekességeket is ne csak az anyagot,kicsit szigorú de humoros is egyben. Empatikus.
2018. júl. 20. 11:33
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Én a volt föci tanáromat tartom ilyennek.

Minden órán vázlatot írtunk, és azokat kérdezte ki később, mert ugye a tankönyvekben nagyon sok felesleges dolog van. Ha valami mégis kellett volna, akkor azt együtt megnéztük a tankönyvből. MINDEN órára hozott ne térképet, kőzetmintákat vagy ha egy országról tanultunk, akkor arról az országról pár perces werkfilmeket. A diákokkal megértő volt, tudott fegyelmet tartani (ami nálunk a tanárok nagy részének nem megy), közben viszont jófej is volt. Mesélt történeteket, ha egy anyaghoz kapcsolódóan tudott, úgy, hogy abban hasznos információk is legyenek.

2018. júl. 20. 11:51
 4/9 anonim ***** válasza:
86%
Követhető vázlatot ad le, és abból kérdez utána ki. Az anyagot nem darálja, hanem meséli. Mindent elmond sokszor. Ha érzi, hogy az osztálynak nem megy, akkor lazul kicsit. Ott próbál segíteni, ahol tud, például nem kötelező elolvasni a kötelező olvasmányokat, mert megbeszéljük őket órán, vagy épp sokat kísérletezünk. Támogatja azokat, akiknek erőssége a tantárgy, és különmunkát ad, de nem mondd le azokról se, akiknek nehezen megy. Kedves, lehet vele beszélgetni, nem zárkózik el. Jófejen osztályhoz, például megadja a jobb jegyet, ha csak egy pont kell, és amúgy jó tanuló az illető, vagy lejjebb viszi a ponthatárt, ha nehezebbre sikerül a dolgozat. (Egy- egy ilyen lazaság nagyon sokat dob a tanár népszerűségén.) Aki tanít is az óráján, figyeli, hogy a diákok tényleg követik- e, amit mond. Aki nem ideges, nem csapkodással és ordítozással tart rendet.
2018. júl. 20. 12:08
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Egy jó tanár szereti a gyerekeket, szeret és tud is tanítani.

Érthetően magyaráz és világos, hogy pontosan mi az, amit tudni kell.

Lelkes, érzékelhető, hogy szívesen tanít, lelkesen és érdekesen adja elő a tananyagot.

Időben kijavítja a dolgozatokat, nem ül rajtuk hetekig.

Megértő, segítőkész, empatikus, olyan, akire felnézhet egy diák.

2018. júl. 20. 12:12
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
A többihez azt tenném hozzá, hogy ha a diák egy magánéleti kérdéssel fordul felé is próbál segíteni, hiszen nem biztos, hogy van rajta kívül olyan felnőtt, akivel ezt meg tudná beszélni.
2018. júl. 20. 12:19
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem szól bele a tanuló magánéletébe,és nem terjeszt róla hulyeségeket
2018. júl. 20. 16:52
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez változó... Legfontosabb, hogy szeresse azt amit csinál és szeresse a gyerekeket. Ezen kívül legyen: igazságos, kemény, segítőkész, ne kivételezzen senkivel, tartson külön órákat( értem itt a korrepetálásokat, tehetséggondozó órákat illetve. ha nyelvtanár akkor mondjuk nyelvvizsgára felkészítő foglalkozások)

Legyen még: talpraesett, adjon javítási lehetőségeket, szorgalmi feladatokat.Biztos sok dolog van még, de hirtelen csak ennyi jutott most eszembe.

Szerintem a legrosszabb tulajdonság a kivételezés. Sok tanárral találkoztam már aki jegyek alapján ítélte meg a diákokat, sőt tapasztaltam is már. Sok szempontból nem jó ez, osztálytársak is megutálhatnak ezért....

2018. júl. 21. 09:17
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Ne legyen elszallva az egojatol,legyen empatikus mertekig,a maganeletrol is lehessen beszelni hatarig es ballagas utan is fel lehessen keresni beszelgetni vele,jo kapcsolatot apolni vele.Pl. ha neki kell segitseg akkor is segiteni v forditva
2018. júl. 23. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!