Mit tegyünk, ha az osztályfőnök nem enged el minket iskolai programokra?
Az osztályfőnökünk nagyon szigorú, azt vallja, hogy első a tanulás, ezért rossz szemmel nézi, ha hiányzunk az iskolából.
Azt még megértem, hogy annak nem örül, hogy valakik heteket hiányoznak, mert családdal nyaralgatnak vagy csak szimplán lógnak, de már hivatalos okból történő hiányzásokat sem engedélyez. Például két osztálytársam az iskola kézilabdacsapatában játszik, és meccsük lett volna délután 1-kor, de az ofő nem engedte el őket, pedig a tesitanárnő elkérte őket, ráadásul a csapat számított rájuk... Ugyanígy nem engedte, hogy egy lány elkéredzkedjen utolsó óráról, hogy egy versenyre tudjon készülni. A legutóbbi balhé abból volt, hogy egy tanár el akart vinni minket egy hétköznap kirándulásra és színházba, már minden le volt beszélve, összegyűjtöttük a pénzt, mikor az ofő közölte, hogy senki nem megy sehova tanítás alatt, ezért le lett fújva az egész.
Külsős programra eddig se nagyon engedett el minket (teljesen felháborodott, mikor a művészeti suli kikért engem 2 óráról), de szerintem az már felháborító, hogy iskolai kirándulásra, sportmeccsre se lehet elmenni. Mindenre azt mondja, hogy intézzük el sulin kívül, ha annyira fontos.
Szerintetek mit tehetnénk?
Ez elég durva, tényleg...
Nyuhodtan szólkatok több tanárnak, az igazgatónak és a szülőknek. A tanulás ennyire nem fontos, úgyse azon a pár hiányzott órán/napon fog múlni az életetek...
*Nyugodtan szóljatok
Előző vagyok, írni meg majd megtanulok, csak tudod hiányoztam egyik órámról, ezért nehezebben megy az írás :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!